Голямата Мента Йордан и Малката Мента Станислав висят на дувара на сарая, гледат се един друг, а от очите им излитат чуденки и питанки. Кой ли в двора вика напевно: Шестдесет и три-и-и! Шестдесет и четири-и-и! Шестдесет и пе-е-е-ет! Шестдесет и шееееест! Шестдесет и седееееем... А пауните пригласят: „Седееееем“, „сееееем“.

Силиците напускат Голямата Мента и Малката Мента, но любопитството надделява и двамата се набират още, за да зърнат цялата картина и аха това да се случи и отзад чуват гласа на Карадайъто:

-Какво става тука, бе? Какво сте наумили, катерачи, видни мои квотни депесари?

-Шефе, и ние сме на изборна вълна. Дойдохме да помолим най-големия шеф да стане кандидат за президент, а другия наш шеф да е негов кандидат за вицепрезидент.

-Не чувате ли – шейсет и пееет, шейсет и шееееест, шестдесет и седееееем. Биг боса се пенсионира, вие сега на баир лозе ли му предлагате?

 

Този политически виц е веселият отговор на въпроса може ли Ахмед Доган да е кандидатът за президент на ДПС.

Всъщност, не може, а и не иска. Иначе Доган е единственият, способен на депесарски рестарт, който да позиционира електорално партията с резултат, близък до този от недалечната 2014 година, когато за ДПС на парламентарните избори гласуваха 487 134 души. Е, имало е и по-добри години, но това няма как да се случи вече.

Колкото до почти еретичния, спрямо генезиса и природата на ДПС, вариант „Делян Пеевски – кандидат за президент“, това би било голяма политическа бомба и най-добрият начин за измиване на образа на крупния бизнесмен. Но вече е късно. Ще гръмне в собствения двор.

Заради дефицита на „мозъци“ около Пеевски, бе проспано времето, когато той можеше да спечели от представения пред обществото избор „Кой е повече за предпочитане – Делян Пеевски или Иво Прокопиев?“ и опциите за представяне на по-човешки образ на богатото момче от ДПС.

Късно, много късно.


Ако на тези избори "ще прави мръсно" на президента Румен Радев, то ДПС трява да регистира що-годе читав етнически българин. Ако ще излиза на президентската писта, за да вдигне парламентарния си резултат и нещо да зависи от ДПС в 47-ото Народно събрание, кандидатът трябва да е доста читав етнически турчин.

Нико Ников, 24rodopi.com

Колко етнически турци ще гласуват за "Продължаваме Промяната" на "Харвадския тандем" - четете по-късно само в 24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/9/21 07:42

    ИСТИНАТА Е ЕДНА- ДПС ТАЗИ ТУРСКА ЕТНИЧЕСКА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА И ПРОТИВОБЪЛГАРСКА ПСЕВДОПАРТИЯ - ООД-ТРЯБВА ДА СЕ ЗААТРИЕ ВЕДНЪЪЖ ЗАВИНАГИ ООТ РЕЧНИКА В БЪЛГАРИЯ. НЯМА ПО КОРУМПИРАНИ И ПРОДАЖНИ ОТ ТОВА ПЛЕМЕ.ПУБЛИКУВАЙ АКО ТИ ДЪРЖИ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/9/21 08:11

    Дпс когото и да вдигне за кандидат никога вече няма да има над 400хил гласа

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/9/21 08:11

    Карадайъ да е с вице Хасан Азис

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/9/21 08:13

    Какво ли ще стане в България след Бойко и Доган?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/9/21 09:40

      4 та национална катастрофа кво

      Изтриване
  5. Анонимен21/9/21 08:18

    На фона на хората прекрачили прага на бедността . Тези Сараи ще успеете ли да ги пренесете отатък !!!
    Вие сте в състояние да се храните обилно с иронична усмивка в лицата ви . Срещу дете плачещо от глад …Замислете се Хора ли сте !!!
    Ерджан ….

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/9/21 09:08

    Ако на тези избори "ще прави мръсно" на президента Румен Радев, то ДПС трява да регистира що-годе читав етнически българин. Ако ще излиза на президентската писта, за да вдигне парламентарния си резултат и нещо да зависи от ДПС в 47-ото Народно събрание, кандидатът трябва да е доста читав етнически турчин.

    Ако ще правят първото, ще бъде груба грешка за ДПС. Ако ще правят второто, единственият достоен кандидат за президент би бил д-р Хасан Адемов. За вице българин в ДПС, да търяст читав навън.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/9/21 10:08

      Точно така ..Хасан Адемов кандидат Президент!

      Изтриване
    2. Анонимен21/9/21 11:55

      вице Бисеров

      Изтриване
  7. Анонимен21/9/21 09:19

    "кандидатът трябва да е доста читав етнически турчин" абе кво увъртате , кажете си го, трябва да е българин !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/9/21 09:40

    До;09:08, Забравил си да гълташ хапчетата...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/9/21 10:13

    За Делян Пеевски или Иво Прокопиев никога ама никога не бих гласувала

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/9/21 11:56

      значи не трябва да гласуваш за ДПС ДБ или Кирил Петков

      Изтриване
  10. Анонимен21/9/21 11:29

    Абе аз не мога да разбера тия от ДПС на предишните президентски избори накараха турците да гласуват за Радев а сега като видяха че Радев им би дузпата сефа им стана най големия противник ,ах вие гйонсуратлии нито един глас за вас

    ОтговорИзтриване
  11. Най умния и почтен турчин в България е Хасан Адемов. Достоен човек.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/9/21 14:30

    Имали читави турци в дпс в обл.Кърджали? туй е въпросът

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.