ДПС ще регистрира кандидат-президентска двойка, потвърдиха новината на 24rodopi от партията.

Както вече писахме, активът гадае от дни дали изборът на Ахмед Доган ще бъде кандидат с българско име или в надпреварата ще бъде пуснат етнически турчин.

Централното оперативно бюро ще издигне, утвърди и регистрира кандидатите на ДПС за президент и вицепрезидент на Републиката, това реши Движението за права и свободи на свое онлайн заседание на Централния съвет, посочват от партията.

„На заседанието бяха одобрени  критерии и процедура за номиниране на кандидати за народни представители за изборите на 14 ноември 2021 година. Сред критериите за номинации на кандидати  са да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на Движението за права и свободи и на либерализма.

По време на заседанието бе направен анализ на актуалната политическа ситуация по области и бе приета декларация, която осъжда остро всяко погазване за Законите на страната и Конституцията на Републиката“, съобщават от ДПС.

„Централният съвет на ДПС осъжда остро всяко погазване на Конституцията и законите на страната, както и нарушаването на защитените с международни договори граждански и политически права на гражданите и предупреждава, че няма да позволи използването на държавния репресивен апарат за предизборните цели на президента и неговите министри.

На предходните избори силовият министър на президента Бойко Рашков се включи активно в предизборната кампания и използвайки методите на комунистическия режим, припомни най-ужасяваща част от историята на 20 век“, пишат от ДПС.

И още: „Масово членове и симпатизанти на ДПС, като партийни функционери, кметове или служители в общински администрации, бяха подлагани на непрекъснат полицейски тормоз, извършваха се обиски, арести, в нарушение на законите на страната. Полицейските служители принуждаваха хората да подписват протоколи, че няма да се занимават с предизборна кампания, че няма да разпространяват предизборни материали, при положение, че партийните функционери имат основно задължения да участват активно в предизборната кампания и в предизборните мероприятия. Абсурдна беше ситуацията и при служителите от общинските администрации, които бяха възпрепятствани да изпълняват основните си задължения по организиране на изборите.

Целта беше сплашване, унижаване и стъпкване на човешкото достойнство, по същество лишаване от основни човешки, граждански и политически права.

ДПС сезира компетентните органи в Европейския съюз и ще настоява за извършване на обективна независима проверка на всеки един конкретен случай“.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/9/21 14:26

    Целта е да се отиде на Балотаж, много просто и е ясно...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/9/21 14:36

    Сигурно ще издигнат кандидатурата на Делян Пеевски! Те дрига грижа, задача, стремежи нямат! Само да опазят Бащицата.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/9/21 15:27

    Мисля, че г-н Пеевски е достоен кандидат за президент. Само с него може да се оправят нещата.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/9/21 15:33

    Волен Сидеров ще е

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/9/21 15:37

    ГЛУПАВ ХОД НА ДПС С КОЙТО САМО ОЩЕ ПО СИЛНО ЩЕ МОБИЛИЗИРАТ ХОРАТА В БГ ДА ГЛАСУВАТ ЗА РАДЕВ. ДОГАН Е ДОКАЗВАЛ С ИЗБОРА СИ НА МЕСТАН НАВРЕМЕТО,ЧЕ НЕ Е НАЙ УМНИЯ. МЕЖДУ ДРУГОТО И АМЕРИКАНЦИТЕ ИМАТ СЪВСЕМ ДРУГИ ПЛАНОВЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО ВИЖДАТ ,ЧЕ НАТОВСКИЯ ИМ ПАРТНЬОР ЗА НИЩО НЕ СТАВАМЕ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/9/21 15:47

    Кандидатът за президент от Д П С ще е г-н Орешарски или г-н Цонев.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/9/21 16:50

    Голем Праз! Големо Важно! Цяла статия за тия паразити!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/9/21 17:30

    А от ДПС кой ще спаси турците

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/9/21 19:09

    Сега ако доган е мъж ще поведе хорото като кандидат за президент от дпс. Само с криене в сарая няма как да стане

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/9/21 16:52

      Пие нонстоп в сарая и не е в състояние да излезе.

      Изтриване
  10. Анонимен25/9/21 22:01

    Отчаян и тъп ход.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/9/21 22:02

    И Тръмп да издигнат няма да спечелят, техните избиратели видяха какви крадци и лъжци са.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/9/21 11:35

    сто процента ще е хари

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/9/21 17:08

    За всичко съм съгласен но тоя човек от София област направо изби рибата-С МАСКА ОТ ВКЪЩИ ОНЛАЙН

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен26/9/21 17:09

    Пеевски ще е и всички Депесари искат не искат ще гласуват за него

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен26/9/21 17:10

    И какво успяха да решат,нищо.Който каже г-н Доган той ще е кандидата

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен26/9/21 18:38

    Генерала от Минзухар.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен27/9/21 08:06

    Супер, супер, нека издигат...и да гледат после Радев кво праи процентите!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.