Един футболен отбор от аматьорската Трета лига отлага мач поради феноменалната причина, че играчите му планирали по същото време да участват в турнир на… малки вратички. Програмата била ясна още от старта на сезона, та и затова от Българския футболен съюз им позволили. А хитът на българския футбол този сезон - крумовградският „Левски“, ще чака онези да се върнат от мачлетата, за да може да се изиграе официалният мач от първенството в Югоизточната Трета лига.

Да, точно така – отлага се мач от първенството, защото играчите на единия тим имали мачлета!

 

Едно време в окръжните дивизии притеснението за тима бе в края на лятото и ранната есен. Ама защото част от играчите я картофи трябвало да вадят със семействата си, я дървата за зимата да режат. Но мач по програма не се отлагаше. Защото навремето, преди 1989 година, във всеки окръг имаше масов футбол. Играеше се и за спорта, и за честта на населеното място. Някои си имаха „А“ и „Б“ окръжни групи. Сериозна работа.

 

Сега е друго. Шампионатът няма значение, когато има мачлета, организирани по всяка вероятност я от компания за бира, я от някакви други „компании“. Хем да пориташ, хем после някой лев да падне, пък и задължително - по три бири на калпак, та и чипс „дет`го рекламира Меси“.

В същото време клубове се надпреварват да издигат кандидати за президент. Болшинството залагат на Боби Михайлов, който 16 години ръководи Съюза. И от тогава знаете…

 

Има нещо сбъркано. Да копаеш дъното, но да искаш всичко това да си продължи. Да риташ в аматьорска лига, но желаеш да го правиш на малки вратички за по пиво?!

И след дъното има още дъна, да знаете. И това важи както за „А“, така и за окръжните групи. Пък елитът, ако ще да го прекръстят и на „Лас Вегас Казино Лига“, все тая.

На снимката: Феновете на "Левски" в Крумовград са "жадни" за футбол...

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.