„Процедурите по Обходния път на Кърджали не са завършени и не е предвидено финансиране за проектиране и строителство на пътя“.

Това се посочва в отговор на строителния министър Виолета Комитова на въпрос от страна на народния представител в 46-ото Народно събрание от „Има такъв народ“ Георги Чепишев.

Обектът е посочен като приоритетен от 2011 година, но към този момент отчуждителните процедури са завършени само в землището на село Дъждино. В останалата част от проектния маршрут отчуждителните процедури все още не са започнали.

„За 10 г. като национален проект, управляващите от ГЕРБ не са направили нищо, за да бъде той наистина приоритетен за региона“, коментира инж. Чепишев

„Въпреки сериозните ПР акции около изграждането на пътя и анонсите, че проектът е в напреднал етап, истината най-после излезе на бял свят. Приказките на бившия регионален министър Николай Нанков, че Обходният път ще се финансира от изградената тол система са само прах в очите. Ако към днешна дата реално погледнем ситуацията, Кърджали е на поне 7-10 г. от изграждането на обходен път. Трафикът ще продължи да е огромен проблем за кърджалийци“, допълва инж. Чепишев.

Експертите на „Има такъв народ“ имат готово предложение за „отпушване“ на булевард „Беломорски“ – очаквайте по-късно само в 24rodopi.com

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/9/21 09:06

    А кмета какво е направил по въпроса? Пита се? И той нищо..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/9/21 17:19

      Кмета какво общо има с републикански път? Питай герберските областни управители какво са чепкали толкова години.

      Изтриване
  2. Анонимен21/9/21 09:08

    Браво на депутата!Но кога ще идва в Кърджали да почерпи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/9/21 11:03

      Верно, това ли те вълнува. За да не казвам че е простовато ще кажа че имаш доста повърхностно мислене. Предполагам че си от Перперек или някое друго село от този край и въобще не те интересува, че хората в града и от другите общини, стоят по 40-50 минути в задръствания. А за почерпката ще ти кажа, че се бъркаш с Цвета. Тя ги събираше в ловните стопанства да черпи блюдолизците които и шепнеха на ушенце колко е велика. Ако ти липсва хОди при нея. Тоя човек се опитва нещо смислено да направи ти за г..а си мислиш.

      Изтриване
    2. Анонимен21/9/21 19:16

      Abe Koga si chakal po 40-50 minuti v zadrastvane be. Za 10-15 minuti i se minava a pak ako ne ti haresva hodi pesha

      Изтриване
  3. Анонимен21/9/21 09:10

    За първо време трябва да се маха кръговото да се затворят някои улици на нея и се пускат от други места.Да има светофари и потока ще олекне.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/9/21 13:42

      На първо време две колички асфалт на некадърно запълнената шахта преди Лидъл. Всяка кола спира пред шахтата, както пред знак №1 и опашката стига чак до съда.

      Изтриване
  4. Анонимен21/9/21 09:11

    След 10г хората няма да ползват коли , ползват летящи превозни средства

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/9/21 10:13

    Чанев в началото на мандата си беше казал,че до края на неговото управление околовръстния път ще бъде готов.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/9/21 11:51

      може да е мислил за кръговото на пазара

      Изтриване
    2. Анонимен21/9/21 17:21

      Той си е мислел, че с герп ше е вечно на власт.

      Изтриване
  6. Анонимен21/9/21 11:15

    Защо не пишете че е бивш депутат та парламента е разпуснат. Господа Трифонов и Йорданов като отпускате пари за агитация има ли контрол как се изразходват сумите. Сумите които получиха мултипартиеца беркант и милева от йорданов когато пристигна предизорно в петъка как са изразходени. Господин Андай моля ви пуснете коментара.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/9/21 21:05

      В партия Има Такъв Народ не се дават пари и никой или никоя не са получили.Ако във вашите партии дават тука няма такива неща.Интересно защо се плашите от Беркант и Милева?

      Изтриване
    2. Анонимен21/9/21 22:06

      Отдавна не пишеш и си мислехме че си се оправил и с колегите мислихме да те вземем пак в горското.Преди ние бяхме лоши сега тези. Нямаш оправия. Предишния Шеф е бил прав.Предлагаме да ставаш доносник или журналист.

      Изтриване
  7. Анонимен21/9/21 11:38

    Околовръстния път ще е готово след сто години може и след двеста години не може да си мечтаете сега за това

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/9/21 11:45

    Ако искате да нМа задръствания спрете да карате всредата и после да се врете в колоната за ради вас движението зад вас спира и се получава ефект на вълна и в края на сметка задръстване.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/9/21 13:08

    Че то пътя каква работа има в Дъждино???

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/9/21 13:21

    Мислите ли че щяха да се строят тези МОЛ-ове и Бензиностанция на ШЕЛ по ул. 1 май в района на АРЗ ако нямаха предварителна информация че трафика ще продължава да минава през града ?
    Инвеститорите не лапат мухи.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/9/21 15:42

    Господин Чепишев, на следващите избори Беркант от Крумовград който обиколи всички партии и взе пачки на следващите избори пак е в ИТН отсега избирателите ви няма да са повече от 100.В новата формация на Петков няма и да помечтае защото при нас пари не раздаваме.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/9/21 17:08

    Нали имате развъдник за комари,така нареченото огледало от вода.
    За какво ви е околовръстно.
    Стига оплаквания...
    :))))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.