13 души предстои да се изправят пред състав на Окръжния съд в Кърджали в хода на третия етап на делото за смъртта на бебето при тежката катастрофа край Загорско. Заседанието е насрочено за 20 септември от 10 часа.

Очаква се да бъдат разпитани четирима свидетели и 9 вещи лица, научи 24rodopi.com.

Припомняме, че обвиняеми за причиняване на смърт по непредпазливост са политикът Лютви Местан и бащата на загиналото детенце-Юсеин Ахмед.

Тежкият инцидент стана на главния път между Кърджали и „Маказа“ на 14 април 2019 година. Автомобилите на Местан и семейство Ахмед се сблъскаха при опит на политика да се включи в движението от разклона за Загорско.

Първите две заседания се проведоха в два последователни дни през месец май. Тогава бяха разпитани над 20 души. Следващото трябваше да се проведе в началото на юли, но поради заболяване на Лютви Местан, съдът насрочи друга дата през септември.

След заседанията през пролетта Лютви Местан обвини Агенция „Пътна инфраструктура“ за инцидента поради изтъркана маркировка, както и бащата на детето, който е шофирал с над допустимата скорост. Прокуратурата пък обвинява Местан, че не е спрял на знак „Стоп“.

24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/9/21 19:15

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂- Съдебна реформа 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Ерджан…

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/9/21 09:51

    Дали са намерили таксиджията, когото един от автомобилите е изпреварвал

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/9/21 00:16

      A da be shte go nameraqt ti taksidjiq namiral li si ,sirakov oshte tarsi max italiano . Kato mine dadnosta togava

      Изтриване
  3. Анонимен15/9/21 11:34

    Стига сте тормозили човека. На всеки може да му се случи

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/9/21 14:31

    Пандиз за този.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/9/21 15:33

    на изпита ако не спреш на знак стоп не ти дават книжка, в живота това нещо доведе до причиняване на смърт. За това не трябва да се дават книжики на всякакви идиоти.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/9/21 16:56

    А ЗА ИДИОТИТЕ, КОИТО СИ ВОЗЯТ ДЕЦАТА В АВТОМОБИЛИТЕ БЕЗ СИСТЕМИ ЗА ОБЕЗОПАСЯВАНЕ И СЪС СКОРОСТ НЕ СЪОБРАЗЕНА С ПЪТНИТЕ УСЛОВИЯ-ДЕСЕН ЗАВОЙ, КРЪСТОВИЩЕ СЪС 140 КМ. В ЧАС ПРИ ДОПУСТИМА СКОРОСТ 90 КМ. В ЧАС КАКВО ДА КАЖЕМ!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/9/21 17:04

    КНИЖКИ НЕ СЕ ДАВАТ А СЕ КУПУВАТ

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/9/21 17:52

    Не обичам Местан обаче за смъртта на детето е виновен джигита баща .Всички в района знаят че той винаги кормуваше лудо. Всеки си викаше кога ще загази този.Лошото е че отиде детето заради кефа на баща си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/9/21 18:37

      В КАТ съставените актовете показват кой е карал с превишена скорост,вие да не работите там.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.