Започна раздаването на хранителни продукти от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. От общо 309 временни пункта в страната, осем са в област Кърджали. 

„Днес зареждаме този в Крумовград, който е предпоследният, остава само пунктът в Черноочене. До момента сме стартирали в Кърджали, Джебел, Ардино, Чорбаджийско, Кирково и Момчилград“, посочи за 24rodopi.com директорът на БЧК в Кърджали Жана Чакърова, под чието изпълнение е раздаването на продуктите.

Най-голямата правоимаща група са хората, получили енергийни помощи за отоплителен сезон 2019-2020, следвани от родителите, които са взели еднократна помощ за първокласници през миналата година, както и други уязвими групи като майки осиновителки, самотни деца и пр.

„9203 са бенефициентите в областта, имащи право на тази помощ. Най-голям брой са в община Кърджали - 2985. Различното в сравнение с минали години е, че тази те са разделени в две групи - на семейства с един или двама членове, и други с три или повече членове на семейството. 8019 са лицата, които ще получат от т.нар. малки пакети, 1184 са имащи право на по-голям брой продукти. И едните, и другите включват 15 основни вида трайни храни“, поясни още Жана Чакърова.

В по-големите пакети броят на опаковките е 43 и съответно 27 килограма, а в по-малките опаковките са 23 на брой и около 17 килограма.

Интересното е, че като цяло Кърджали е областта с най-висок процент на раздаваемост в страната и то от години.

„Ние раздаваме над 95% от продуктите на правоимащите лица. От една страна това е хубаво, от друга показва нивото на бедност в нашия регион“, допълва директорът на БЧК Кърджали.

Крайният срок за раздаване на хранителните помощи е 15 ноември.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/9/21 18:10

    Срам и позор! Да раздават храна на нуждаещи се в ЕС! Ние да не в третия свят!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/9/21 18:14

    Бате Боко каза, че сме под пари останали! Лъже ли?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/9/21 18:22

    А в същото време Боко спи с пачки по 500 евра!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/9/21 23:42

    А иначе по статистика Кърджали беше много добре заплати едно друго сега кои лъже

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/9/21 09:01

    Mnogo bedni hora,hrana za bednite i glas za bogatite-dps...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/9/21 09:01

    Mnogo bedni hora,hrana za bednite i glas za bogatite-dps...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/9/21 09:03

    Защо да е срамно в Германия всеки втори пенсионер получава помощи ,тогава казвате вижте в Европа колко са богати държавите а когато раздават помощи при нас вижте колко сме бедни

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/9/21 12:38

      Получават помощи в парично изражение ежемесечно по банковите им сметки и не се редят да чакат пакети с некачествени ганьовски стоки с почти изтекъл срок, закупени на баснословни цени. Тук помощите се усвояват от наши хора, а на хората се дават подаяния.

      Изтриване
    2. Анонимен24/9/21 12:44

      Помощите минават първо през чекмеджетата и квото остане на наши фирми, които купуват от храни от други наши фирми и после се раздават... защо да става по много сложен път през сложни схеми като може и по-просто, директно без да се разпиляват парите по пътя...

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.