Най-малките държави са едни от най-богатите в света.

Класация на Световната банка.

Първото място е за Монако. Разположено на 2,2 квадратни километра територия, население под 39 000 души. Брутният вътрешен продукт на глава от населението е най-голям спрямо всяка една друга държава по света - 191 000 долара. Второто място е  за Лихтенщайн. Що-годе същото население като на Монако, БВП - 180 000 долара. Трета позиция е за Бермуда. 64 000 души и БВП от 117 000 долара…

Държави, които не произвеждат нищо са най-богатите в света.

Буди много размисъл. И ние сме малки, като изключим производството на маркучи и чистачки, фарове и т.н. за автомобилостроенето, дотам са и постиженията. Ама сме най-бедни. Изнасяме и работна ръка за останалите. И интелект, но в по-малки количества. Изнесохме и престъпен контингент, също така и всякакви далавераджии и висящи на социалки общества. Тук си оставихме една небивала корупция.

С други думи ставаме все по-малки. Може пък и ние да влезем в подобна класация. Едва ли обаче, „скритите мангизи“ не се броят. По-скоро ще си се топим ей тъй и ще служим за кофти пример.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/9/21 09:28

    Пропуснали са град Банкя в класацията

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/9/21 09:34

      Както и с.Тодорово (област Плевен)

      Изтриване
  2. Анонимен23/9/21 11:01

    Кварталите Буджака и Банкя Там са най-бедните милионери

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/9/21 15:22

    Тези дето са писали специално за херцогството Лихтенщайн да имат много здраве. Или не са ходили там или пишат просто ей така наизуст глупости. Та Лихтенщайн е индустриално-аграрна страна. Икономиката и е тясно свързана с Швейцария. Ползва се швейцарски франк. Промишлените отрасли са приборостроене, производство на вакуумна техника, електронни системи,микропроцесори,текстилна, керамична и фармацевтична. Най-разпознаваемата международна компания и най-големият работодател е на Hilti-произвежда строителни крепежни елементи. В промишлеността е заето 45% от трудоспособното население. Над 6 хил. души ежедневно пристигат на работа от Швейцария и Австрия. 2% от работещите се занимават с животновъдство.В Лихтенщайн са регистрирани 40 хил. фирми. Произвеждат се също пощенски марки. Така, че никъде не дават много пари просто ей така и големи доходи без да се работи. Иначе е една малка и прекрасна страна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/9/21 17:40

      Приборостроене, керамика, пощенски марки, тва голяма пара пада от това ве?! И колко хилтита произведоха няколкохиляди работници, че постигнаха тези резултати? Аре скрий се ве, философ дървен

      Изтриване
  4. Анонимен23/9/21 20:15

    За това хората получават големи пари щото работят, произвеждат и продават. Трябва да знаеш неграмотнико, че не съм го измислил аз ами го пише в интернет. Вземи се образовай малко. И трябва да знаеш, че на Лихтенщайн и викат малката Швейцария. И друго да ти кажа франка е по-скъп от долара. Така е било и така ще бъде. Докато хората вървят напред и живеят добре, тук не само че не се работи както трябва ами виждат хората как живеят. Пък ако не си ходил да видиш тази държава иди я виж за какво става въпрос.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.