Около една пета от пълнолетните българи вече са напълно ваксинирани. Друга една пета още не са, но казват, че ще го направят, част от тях вероятно отлагат ваксинацията след прекарано заболяване. Има обаче и 45%, които нито са се ваксинирали, нито възнамеряват да го направят. Това показват данните от национално представително проучване на агенция "Галъп интернешънъл болкан", проведено между 2 и 10 септември сред 1007 души по метода "лице в лице".
Първоначалният щурм към ваксините бе с надеждата, че те дават имунитет и след ваксиниране повече няма да се заразяваме от
COVID-19, ще се премахнат маските, ограниченията. Оказа се, че не е така. Имунитет няма.

После се разви тезата, че ваксините поне предпазват да не заразим другите, но и това се оказа фейк, след като Израел постигна над 70% ваксиниране с пълен ваксинационен цикъл, но болниците се напълниха със заразени.

Последната опорка бе, че ваксините помагат за по-леко протичане на болестта и поне няма да има смъртни случаи, ще се облекчат болниците. Оказа се, че и това не е вярно. Отвсякъде се публикуват новини за тежко болни и умиращи пациенти с пълен ваксинационен цикъл. А в социалните мрежи гъмжи от коментари. Ето какво споделя Людмила Спирова в една ковид-група във фейсбук:

"Мъжът ми реши да спази препоръките и на 68 години здрав като камък, никога и глава дори не го е боляла, дори в болница никога не е влизал. Втората игла беше през юни, а на 2 септември влезе в болница, заразен с Ковид-19, сложиха му маска, после вкарваха кислород под налягане, от събота вече е интубиран. И не мога да слушам за лекото протичане на болестта и ползата от ваксините!".

След като отвсякъде изтичат факти за безполезността  на ваксините, някои държави вече прилагат и трета бустерна доза. Но и 33-та да сложат, това не са познатите ни ваксини против паралич, туберкулоза, хепатит, тетанус и т.н. А са неизвестни, недостатъчно тествани  рекламни  продукти, наименовани "ваксини", от които само "Пфайзер" спечели милиарди досега и повиши прогнозата си за 2021 г. до 33.5 милиарда долара от 26 милиарда долара. Причината - Делта вариантът се разпространява и учените обсъждат дали хората ще се нуждаят от ускоряване на ваксинацията.

И вместо разни експерти, коментиращи ситуацията с разпространение на COVID-19 да се правят на врачки и да гадаят вълни, пикове и смъртни случаи, би било по-добре да разяснят кой произвежда ваксините, къде се тестват, какви са резултатите. Иначе ще си останем със скептицизма и шеговити коментари от рода на "Докторът на медицинските науки, професорът по имунология Бил Гейтс предупреди за задаващата се нова вълна от Ковид и правителствата ще се нуждаят от ускоряване на ваксинацията. С неговите изпитани ваксини".

инж. Тина Иванова, Кърджали-София

Бележка: Редакцията на 24rodopi.com е готова да публикува и други мнения по темата.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/9/21 22:03

    Само човек с много ограничен ум,страхлив по природа би повярвал на "спасението" ковид ваксини!Толкова материали има и то истински, че е излишно да се приказва!Който има очи да види и уши да чуе го прави! Овцете право към IL interno(Ад)...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/9/21 22:07

    Стига с тези антиваксърски тъпотии, бе. Идете и питайте роднините на хората, които умряха неваксинирани. Такива случаи като на тази жена ще има винаги, по целия свят. Тя да не се мисли, че ако беше неваксиниран и го хване Ковид щеше да е окей? Съжалявам за съпруга й, но аз не познавам ваксиниран, който да се е разболял от Ковид. И дано да няма, защото и тази надежда ако умре, не знам какво ще ни спаси от вируса.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/9/21 22:24

      Ти може да не познаваш ваксиниран,разболял се от Ковид,но има милиони такива

      Изтриване
    2. Анонимен21/9/21 22:25

      И каква е разликата. И ваксинираните умират по същия начин. Ваксината не помага.

      Изтриване
    3. Анонимен21/9/21 22:37

      Darjavata ne iska da vaksinira horata inache dosega da sa vaksinirali vsichki koito sa na darjavna rabota kakto na zapad

      Изтриване
    4. Анонимен22/9/21 03:20

      Госпожата се подписва с името си, а защо не написах те вашето...? Най-вероятно работите в онези институции, който взимат по 10лв за ваксиниран...

      Изтриване
    5. Анонимен22/9/21 06:44

      Ако умре и тази надежда,започваме да умираме от СТРАХ.

      Изтриване
    6. Анонимен22/9/21 07:24

      Ти може да не познаваш, но са десетки, само в Кърджали, някои дори лежаха в болницата

      Изтриване
    7. Анонимен22/9/21 08:52

      Има официален анализ и разбивка на здравното министерство по отношение на смъртните случаи в резултат на Ковид за последните девет месеца, да бяхте го прочели. Около 10000 са починалите, които не са били ваксинирани, а 64 човека са починали, но са били ваксинирани(възможно е част от тях да са били и с фалшив сертификат за ваксинация, хванаха няколко такива ганьовци в Гърция) Пък Вие си пишете глупости.

      Изтриване
  3. Анонимен21/9/21 23:48

    Аз пък познавам петима ваксинирани, които се разболяха. И не са с купени сертификати, просто имаха голямо доверие на т.нар.ваксини.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/9/21 00:08

    Аз пък познавам доста ваксинирани и пак лежат в болница, защото са малоумни като теб, вярват на сляпо, ката че ли има пандемия наоколо. Къде е пандемията? Вероятно в болния ти мозък.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/9/21 00:14

    Споко ти няма да умреш!всеки умира рано или късно. С ваксина или без пясък и ЕВЕ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/9/21 04:30

    Аз познавам човек които има 2 ваксини се разболява и лежа в болница 12 дена

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/9/21 06:18

    Ех, как да ида на лекар, като знам аз какъв съм
    инженер(ка)…

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/9/21 06:50

    Защо не ги забранят ваксините?Да видиме,дали 80% от българите,няма да потърсят и да намерят начин да се набоцкат?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/9/21 07:55

    Точно инж. Кина Иванова!!! Много добър анализ. И както е казано - който има очи ще види, който има уши- ще чуе.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/9/21 08:18

    Защо по време на пандемията отначало ваксините се забавиха толкова много. Защо тези юнаци от НОЩ излизаха по няколко пъти на ден и стресираха народа и въведоха карантината. Защо докторите и болниците не бяха подготвени за пандемията. Защо заразените ги лекуват в болницата в Кърджали като е толкова опасна болестта и беше закрит преди това тубдиспансера. Защо в България бяха закрити 26 болници. Защо от начало нямаше предпазни маски. Защо за болните и за здравите нямаше и до сега няма избор на ваксина. Защо няма достатъчно лекари за това заболяване. И до сега по телевизиите и пресата излизаха хора които не са медици да дават медицински акъл на народа и да прогнозират какво ще се случи.. И накрая защо министърът на здравеопазването не в служебното правителство не беше завършил медицина и не знаеше какво да се предприеме когато хората започнаха да се разболяват и някои да умират пред стълбите на болниците. Защо в държава от ЕС все още няма 12 години медицински въртолети. Защо, защо все сме на последно място почти по всички показатели. Някои които много знаят много нека да отговорят. Въпросите са комплексни. Защо в България има толкова много смъртни случаи не само от пандемията.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/9/21 09:30

    Ваксърите също боледуват. И то лошо.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/9/21 12:31

    България има Домашна ракия ,другите я нямат затова

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/9/21 15:49

    Защо няма ваксина срещу рака? Колко деца и възрастни си отидоха от тази коварна болест? Много ясно е защо...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.