Общинският съветник от БСП Милен Филипов отправи питане към кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис относно съдбата на влакчето в парк Простор и плановете, които има общината в тази връзка.

Според Филипов детската железница през годините е създавала много положителни емоции за гражданите и гостите на града ни. В голяма степен влакчето е един от символите на Кърджали и съдбата му е не само любопитна, но и болна тема за много семейства, свикнали да разнообразяват празниците и делниците на децата си, създавайки им такъв тип приключение.

„За съжаление, през последните месеци влакчето не работи и дори не е на мястото си“, пише в питането си Филипов. „Община Кърджали е доказала, че не пести инвестиции по отношение на нови паркове и зелени площи, поради това искрено се надявам липсата на влакчето да е заради плануван ремонт“, посочва той.

Детската железница не функционира повече от година и половина. Някои свързват изчезването й с Ковид пандемията и карантината, но въпреки миналогодишните обещания на общинската фирма, че композицията от локомотив и четири вагона ще бъде върната на релсите, до момента те липсват.

Само преди дни трябваше да празнуваме 59 години от датата на пускането на влакчето в експлоатация.

Според Филипов отсъствието на любимите на поколения кърджалийци шарени вагончета е въпрос, поставян от множество млади семейства. Към тях се причислява и неговото, тъй като самият Милен Филипов е баща на две малки момчета.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/9/21 15:49

    Не САМО СПОРЕД фИЛИПОВ, а според всички кърджалийци !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/9/21 17:24

    Лятото свърши, този се сетил да пита. Ходи да береш гъби в Простор да видиш каква красота е сред природата

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/9/21 19:20

    Korupciya 1 to4ka

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/9/21 20:31

    Какво влакче търсите бе господине. Влакче то е продадено на вторични суровини. Как да заработи отново. Има вагони, но няма двигател.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/9/21 15:17

    Толкова ли е трудно да се закупи от чужбина. Там където има минно добивна промишленост има такива в които се возят работниците миньори. За какво мечтая хората в гр.Кърджали. В една държава която се казва Швейцария има туристически електрифицирани влакчета които возят туристите до 2 000 метра височина- върхът се казва Риги и там съм ходил, а други влакчета возят туристите до около 4 000 метра височина - върхът се казва Матерхорн. Кога ще ги стигнем швейцарците. Мечти.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.