Ако някой вярва на социолозите, значи вярва на късата си памет, написа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във Facebook.

Според последните социологическите проучвания на свързаната със структури от кръга на Бойко Борисов агенция "Тренд", както и "Алфа Рисърч", "Маркет линкс" и "Галъп" партията на шоумена губи подкрепата на избирателите. Те отчитат, че Слави е загубил първото място и му дават от второ до четвърто. 

"Това че българските социолози не познават е толкова абсолютна истина, колкото истината, че довечера ще се стъмне.

Преди изборите на 4 април всички социологически агенции твърдяха, че главната интрига е кой ще вземе третото място измежду “Има такъв народ” и ДПС. В своите последни проучвания преди изборите, и “Галъп”, и “Алфа Рисърч”, и “Тренд” предвиждаха една и съща разлика между “Има такъв народ” и ДПС - разлика от точно 0,2%. Нищожните 0,2%.  В крайна сметка “Има такъв народ” получи със 7,15% по-голяма подкрепа от ДПС.

“Маркет линкс” предричаше най-малка подкрепа в процентово отношение за “Има такъв народ” - 11.7%. “Има такъв народ” получи с 6% повече, далече-далече от рамките на статистическата грешка.

Всички социологически агенции бяха категорични, че БСП ще е втора политическа сила. “Галъп” даваше преднина от 7,9% на БСП пред “Има такъв народ”, а ”Тренд” и “Медиана”- преднина от цели 9,2 и 9,5%. Но каква поредна социологическа драма - на изборите “Има такъв народ” стана втора сила с 17,66%, а БСП - трета с 15,01%.

Преди предизборната кампания за вота на 11 юли, както и почти през цялата предизборна кампания, социологическите проучвания на агенциите показваха първо място за ГЕРБ-СДС и второ място за “Има такъв народ”.

На базата на своите екзитполове, социолозите даваха първо място на ГЕРБ-СДС и през целия изборен ден. И пак не познаха. Така че, ако някой вярва на социолозите, значи вярва на късата си памет", пише Трифонов.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/9/21 21:37

    Както казва Бойко Борисов, в България има много лош матриал, а катаджиите не са най-корумпираните, нито пък политиците, най-корумпирани са социолозите. Видят ли парите на партията и гащи свалят.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/9/21 22:12

    Как да познават,след като не питат никой а си изчисляват % според това кой колко им е платил

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/9/21 22:13

    Как да не познават, даже и датата на изборите вече знаят

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/9/21 22:18

    А Къде е Тошко?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/9/21 23:32

    Абе хора немали човеци в ИТН да кажат истината на Слави.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/9/21 15:58

      ИМА ЧОВЕЦИ И ТО С ГОЛЯМО Ч , А ВИЕ КАКВИ СТЕ ???

      Изтриване
  6. Анонимен24/9/21 09:06

    Тодорово, Тодорово има нещо, което няма как да разбереш с голата си картуна, че има огромна разлика от преди и сега, след като подведохте с циркаджийските си номера хората, които ви повярваха ! Да, сега няма пак да познаят социолозите, защото ще имаш 5-6 % по-малко от това, което ти дават !

    ОтговорИзтриване
  7. Не съм съгласен с твърдението на Трифонов, че "социолозите не познават" ? Те не са врачки, в прогнозите си използват статистически методи, които са много точни, когато крайният резултат не е поръчков което означава платен ! За тази комерсиализация са виновни политиците, мислейки, че с фалшивите резултати променят мотивацията на избирателя как да гласува ! Затова след изборите разочароването е видно, и започва сагата - "изборите не са честни" ...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/9/21 10:12

    Те, не само, че не познават, но и откровено си манипулират резултати от проучвания според посоката на паричните преводи. На нашенски...пълни измекяри!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/9/21 12:56

    Изпълзя от землянката да изръси клиширана глупост и пак се скри. Бай-бай.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/9/21 15:55

      А пожарникарят с уличното му ,хъшляшко поведение ,него ли харесвате?!

      Изтриване
  10. Анонимен24/9/21 15:52

    Някой от вас интирвюиран ли е от социолози? Аз не съм , моите близки не са ,приятелите ми не са ,познатите ми не са! Е ,как си правят анкетите и проучванията тези хора ?! Налучкват , играят си с народа и затова им се плаща! Прав е г-н Трифонов ,нищо не познават . Играят на тото. А колкото до това какви са ИТН , не са лъгали ,играха честно .Всеки победител идва с кабинета си ! Така е и в институциите- сменят шефа,идва нов директор със ,,СВОИ ХОРА" ,другите са аут.Не съдете ,а мислете разумно -ГЕРБ като бяха на власт ц,ялото правителство беше от тях дори сега още тяхни директори не са сменени ,а са си по местата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.