Има тенденция към леко завишаване на броя на заразените с Ковид-19 в региона. 137 на 100 хил. души е била заболеваемостта към 19 септември, ден по-късно тя вече е 146 на 100 000. 74 са хоспитализираните към момента, 233 са на домашно лечение. 402 са контактните лица.

Това стана ясно на поредното заседание на Областния кризисен щаб в Кърджали.

Легловата база в областта е предостатъчна, обяви шефът на Здравната инспекция д-р Виктор Кирчев. С 12 са намалени ковид-леглата в болницата в Кърджали. Те ще бъдат увеличени обаче в лечебното заведение в Момчилград.

От Спешна помощ обявиха, че има ръст от около 30-40 на сто на сигналите. Медиците призоваха гражданите да бъдат по-търпеливи, когато изчакват специализирани екипи. Нито един пациент до момента не е останал необслужен.

Регионът остава без ковид зони главно поради липсата на кадри, които да поемат обслужването на пациенти в тях, посочи д-р Виктор Кирчев.

24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.