Във Фeйcбук eдин oт ocнoвaтeлитe нa Турcкoтo нaциoнaлнoocвoбoдитeлнo движeниe в Бългaрия и бивш члeн нa ДПC Кacим Дaл cпoдeли, чe ce e вкюлчил в кaмпaниятa „Прeбрoй ce кaтo турчин, мюcюлмaнин…“, съобщават actualno.com и fakti.bg. Създателят и на Национална партия „Свобода и достойнство“, и най-добрият приятел на Реджеп Тайип Ердоган от България, призoвaвa хoрaтa дa пocлeдвaт примeрa му.

Както първи 24rodopi.com писа преди дни, в социалните мрежи върви кампанията „Не се колебайте да кажете "Мюсюлманин съм, майчиният ми език е турски!". Инициаторите призовават: „Не оставяйте празни графите "Религия", "Етнически произход" и "Майчин език" при преброяване на населението в България 7 септември-3 октомври 2021.

Не забравяйте! Демокрацията, същевременно,  е и свобода на самоопределяне. В демокрацията самоопределянето на личността е първата стъпка към защита на правата“.

Касим Дал също призовава: „Приятeли призoвaвaм ви дa учacтвaтe в прeбрoявaнeтo нa нaceлeниeтo и aктивнo и бeз cтрaх дa oпрeдeлятe eтничecкaтa и рeлигиoзнaтa cи принaдлeжнocт!“.

24rodopi.com

 Кой и защо организира кампанията „Не се колебайте да кажете "Мюсюлманин съм, майчиният ми език е турски!" - четете по-късно само в 24rodopi.com

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/9/21 11:24

    Точно казано!

    ОтговорИзтриване
  2. Помак съм.Майчиният ми език е Български с Родопски диалект. А ВСЕ ИЗВЕСТНО Е ЧЕ НАЙ ЧИСТИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК Е РОДОПСКИЯ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/9/21 12:37

    За Касим Дал знаем. ДПС-арите ще го последват ли? За някои от тях руският е майчин език.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/9/21 12:45

    Далчо е човек на Доган и ДС.Новата му партия е правена заради лежалите по затворите в Белене и други места по Времето на Възродителния процес.Тези лица са почнали да искат те или техните деца да влезнат в управата на ДПС и Доган за да потуши напрежението им направи партия. Уж един скандал и хоп нашия човек е против Доган и Дал стана Председател на новата партия уж недепесе.Но с условие няма да работиш много на изборите ще гепиш от Ердо и от нас. Няма да ти пречим на ортак бизнеса ни.Като има овце защо да не ги стрижат прави са Доган и Дал

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/9/21 13:00

    Проблемът е сталински - КОЙ ще брои анкетите! В България за всичко се лъже и изкривява, а българската стаститическа организация е всепризната като СТЪКМИСТИКА!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/9/21 13:21

    Kasim Dal ADAMSIN DORUSU DA BU.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/9/21 13:24

    ВЪПРОС КЪМ КАСИМ ДАЛ:НОРМАЛНО ЛИ Е КАТО СЪМ РОДЕН,РАСЪЛ И ЖИВЯЛ В Р.БЪЛГАРИЯ ДА КАЖА ,ЧЕ РОДИНАТА МИ Е ТУРЦИЯ?.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/9/21 13:29

    Може да съм мюсюлманин, но може майчиния ми език да не е турски!
    Какви са тези "националноосвободителни" движения в България? Кой и от кого освобождават?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/9/21 13:33

    PVAV STE GOSPODIN DAL.NIKOY NEMOJE DA OTRECHE ETNICHESKIA VI PROIZHOD I RELIGIOZNIA VI .

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/9/21 14:23

    SAMO TOLKOVALI AKVO PRAVIHTE V PARLAMENTA NA VREMETO KOGATO BQHTE TAM....OT KAKVO BE6E STRAH DA PRIZNAETE TURSKO MUSULMANSKOTO MALTSINTVO V BALGARIQ

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/9/21 14:33

    Закъснял си уважаеми предателю ......

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/9/21 15:03

    Коментарите утре ли ще ги пуснете?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/9/21 18:26

    А оня глупак не си знае родината.... Браво Касим!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/9/21 19:11

    Касим Дал, Касим Взел.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен14/9/21 23:02

    После се чудят от къде имат досиета и защо вратите се затварят пред тях

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен14/9/21 23:15

    Хайде стига вече, много ясно, че е така, никой не ви оспорва, нито майчиния език, нито религията. Но родината ви е България. Моя страна, моя България, поздравявам всички български граждани с песента на великия Емил Димитров!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.