Заради силния вятър огнената стихия, с която се борят над 20 огнеборци и десетки доброволци, в Кирковско превзема нови територии към 19.30 часа на 6 септември. Както вече 24rodopi.com писа, горят над 200 дка недостъпни борови гори между селата Самодива, Старово и Стоманци.

Огненият ад е близо до една от махалите на село Старово. Паника е обзела местните жители. Освен екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението" тук е и кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман.

"В Старово живеят около 100 души. Заради силния вятър има реална опасност огънят да стигне до къщите на долната махала. Прави се всичко възможно това да не се случи", заяви пред 24rodopi.com кметът на общината.

До 61 км/ч достигнаха поривите на силния вятър днес в Кърджалийско. За утре също е обявен жълт код.

22-ма пожарникари с 8 противопожарни автомобила от РДПБЗН-Кърджали, служители на Държавното горско стопанство и местно население гасят голям горски пожар в района на село Самодива, община Кирково, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР след 19.30 часа. Към момента няма застаршени населени места. Сигнал за пожара е подаден на тел.112 в 14,46 часа днес, след което незабавно са организирани силите за потушаването му.

Около 250 декара иглолистен горски масив е обхванат от пламъците, а силният вятър и пресеченият терен допълнително затрудняват действията по гасенето. Огънят е ограничен и под контрол от страната на най-близките населени места. Работата на екипите продължава и към момента.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/9/21 20:23

    Случайни пожари няма господата министри Бозуков с новите назначения на директорите от герб и дпс да разнищи по детайлно и ще се убеди че някой е извършителя на пожарите и господин Бойко Рашков да натисне подчинените си началници пенсионери на РПУтата да открият подстрекателите и извършителите.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/9/21 20:23

    Случайни пожари няма господата министри Бозуков с новите назначения на директорите от герб и дпс да разнищи по детайлно и ще се убеди че някой е извършителя на пожарите и господин Бойко Рашков да натисне подчинените си началници пенсионери на РПУтата да открият подстрекателите и извършителите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/9/21 21:10

    Толкова голяма община сме ,а нямаме един вертолет за гасене на пожари. А имаме пари за луксозни коли за ОбА, за почивка на море, за празненства на нова година и т.н. и то за определени хора, а за нуждите на цялата община няма пари

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.