Илия Илиев е водач на листата кандидат-депутати в Кърджали на коалиция "Национално обединение на десницата", която включва "Републиканци за България" и "Консервативно обединение на десницата". Негов подгласник е кметът на кърджалийското село Велешане Севим Салиф. Следват Иван Черкезов, който е IT-пециалист, Марин Василев - учител по информационни технологии, и студентът по туризъм Кирил Кирчев.

"Ние сме обърнати с лице към жителите на Кърджали и областта. За разлика от много други партии и коалиции не залагаме на обещания и евтини трикове. Познаваме проблемите на региона и търсим разрешаването им", заяви водачът на листата на "Национално обединение на десницата". Той припомни, че в началото на лятото е стартирал подписка, с която се настоява за намиране на финансиране и стартиране изграждането на околовръстен път на Кърджали.

"Получихме подкрепата на над 4 000 души, повечето от които са жители на Кърджали и областта. В момента подписите се обработват. Ще изчакаме съставянето на редовно правителство, за да внесем петицията си в Министерски съвет с настояване дейностите по околовръстния път на Кърджали да се ускорят", каза още Илия Илиев. Според него важният инфраструктурен проект на практика е замразен по време на последното правителство на ГЕРБ. Проучване на Илиев по Закона за достъп до обществена информация показва, че за периода от 2018 до 2021 година единственото, което е направено от държавата, е да бъдат отчуждени едва 4 имота по трасето на пътя.

"Има да се свърши още много работа от различните институции, а ние от "Национално обединение на десницата" ще направим всичко възможно да напомняме за наболелия проблем, както и за останалите, които стоят пред обществото ни", категоричен е Илия Илиев. Той не се е отказал от идеята си всяко населено място в дадена община да разполага със собствен бюджет, който да се изразходва за разрешаване на най-неотложните ремонти по инфраструктурата, за да не се налага хората да чакат благоволението на общинския кмет. Друго, за което водачът на "Национално обединение на десницата" в Кърджали ще работи, е наболелият проблем с презастояването на Кърджали.

"Само активната гражданска позиция на жителите на кв. "Байкал" стана причина за проваляне намеренията на частни инвеститори да презастроят квартала, което щеше да стане с удобното съгласие на община Кърджали. Ние сме убедени, че в подобни случаи трябва задължително да се прави допитване сред живеещите в района, за който има инвестиционни намерения. Хората сами трябва да кажат съгласни ли са с реализирането на подобни проекти", смята Илия Илиев.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/10/21 11:43

    Ние от Кирково ще гласуваме за Цветанов

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/10/21 13:25

    Ние пък от Кирково ще гласуваме за друг! :D

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/10/21 22:04

    Ние от Велешане ще гласуваме за Севим, обаче вече не помним от коя партия, е че на всеки избор е от различна партия!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.