24rodopi.com /Общество

32 503 души в област Кърджали са напълно ваксинирани, което прави 20,5% от населението в 7-те кърджалийски общини. По пък 25% смятали никога да не се ваксинират срещу COVID-19.

Населението на четири страни членки на Европейския съюз - България, Литва, Хърватия и Словения са най-незаинтересовани от ваксинация против COVID-19, съобщи БТА като цитира резултати от проучване на Евробарометър.

Около 25 процента от анкетираните в тези държави са заявили, че никога няма да се ваксинират.

В България този процент е най-висок 26 на сто, в Литва и Словения - 24 на сто, а в Хърватия - 22 на сто, сочи проучването, което е било извършено на терен в периода юни – юли.

Най-много са ваксинираните в Малта, Холандия и Ирландия - 87 процента, следвани от Белгия - 86, Испания - 85, Швеция - 84 процента и Дания - 83 процента.

Средно в ЕС 69 процента от анкетираните казват, че биха искали да бъдат ваксинирани колкото се може по-скоро или че вече са били имунизирани.

9 на сто са казали, че смятат да се ваксинират през тази година, 11 процента - че ще го направят "по-късно", а 10 процента - че "никога" няма да го направят./24rodopi

Предложение от кабинета: Заведенията пълни при… ваксинирани или клиенти с тест! - четете тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/10/21 16:41

    Значи баба Ванга е познала! Ние ще оцелеем като народ, ако поне една четвърт не се ваксинираме!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/10/21 03:21

    Ще се ваксинираме щем,не щем. Мечката като играе у комшиите, ще заиграе и у нас.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/10/21 10:29

    ami te i zdravni zastrahovki ne plastat i niamat izobsto nikakvo pravo da poluchat bezplatna vaksina, daje i da iskat, pak niama da im slagame vaksini gratis. zabraviame gi. ;)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.