В Езиковата гимназия отбелязаха 76-ата годишнина от създаването на ООН.

В час по Гражданско образование учениците от единaдесети клас имаха възможност да участват във видео разговор с Валентина Георгиева, която работи в Дипломатическия институт към министерството на външните работи. Тя също така е възпитаник на ЕГ „Христо Ботев“  и завършва с отличие през 2016 г. паралелка с английски и немски език. Бакалавър е по Международни отношения от Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Следва магистратура във Военната академия „Георги С. Раковски“. През 2017 г. е младежки делегат на СУ „Св. Климент Охридски“ в Шанхайския университет „Джао Тонг“, Китай. От 2018 г. е член на Екип „Европа“ към Представителството на Европейската комисия в България. От 2020 г. Валентина Георгиева работи в Дипломатическия институт.

Тя разказа интересни исторически факти за създаването на ООН, за структурата, целите и принципите на организацията като акцентира върху  функцията ѝ в кризисните райони и дейността ѝ за поддържане на мир и разбирателство между народите. Сподели пред младежите по какъв начин те могат да станат бъдещите делегати, които да бъдат гласа на младите и да представят страната ни в Ню Йорк, където е и главната квартира на ООН.

Учениците от 11Б клас се включиха с ентусиазъм в дискусията. За тях такива срещи са особено интересни, защото по този начин виждат, че когато човек е упорит и целеустремен, успява. Затова една от инициативите за 100-годишнината на Гимназията е именно представянето на успешно реализирани  бивши възпитаници. Това мотивира учениците да вярват в себе си и да разчитат на собствените си сили.

24rodopi.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.