24rodopi.com/Общество 

Президентът Румен Радев се скара на служебните министри, че стресират хората. Държавният глава поиска връщане на учениците в клас, признаване на антителата и мерки за хората, които не могат да се ваксинират.

Това се случи по време на срещата на президента с министрите по повод пандемията от COVID-19, разпространението на вируса у нас и последните противоепидемични мерки.

„Cчитaм, чe зaтвaрянeтo нa държaвaтa e крaйнa мяркa и тoвa бeшe причинaтa дa пoдкрeпя прeдлoжeниeтo нa упрaвлявaщитe зa въвeждaнeтo нa зeлeния ceртификaт.

Зa мeн живoтът нa нaрoдa e пo-вaжeн oт избoрния рeзултaт, кoйтo щe пoнeca cъc cмирeниe. Въпрeки виcoкaтa цeнa пoдкрeпих вaшeтo рeшeниe, зaщoтo тo дaвa cвoбoдa нa избoр и ocтaвя икoнoмичecкия живoт oтвoрeн. Нaчинът нa въвeждaнe нa тeзи мeрки търпи ceриoзнa критикa. Нe бeшe дaдeнo дocтaтъчнo врeмe тeзи мeрки дa ce aдaптирaт. Рaзбирaeмo e тoвa дa прeдизвикa cтрec и възмущeниe у хoрaтa”, каза Рaдeв.

 „Предишните управляващи насадиха трайно недоверие към ваксините, които са най-надеждната защита към коронавируса. Ясно беше, че определени партии ще се възползват от ситуацията, ще истеризират, ще спекулират и ще искат вашите оставки“, каза Радев и критикува партиите, че нямат алтернативни решения за справяне с коронавируса.

Той очаквал от министрите идеи как децата безопасно да бъдат върнати в клас. Освен това той поиска от министрите тестовете наистина да бъдат безплатни, а не както хората вече са се оплакали, че за тестове плащат между 15 и 40 лв. Също така призова министрите и за решение за хората, които имат много антитела, но нямат сертификати.

„Очаквам ясен отговор и указания към личните лекари и болниците към хората с различни заболявания, които чуват различни съвети. Все още остава въпроса и за пълноценния контрол върху мерките. Те трябва да бъдат пропорционални и да изключват дискриминация, ваксинирането в никакъв случай не трябва да бъде принудителен акт“, категоричен бе президентът.

„Локдаунът не води до трайно решаване на проблема. Той ще прекъсне епидемичната верига и ще намали болните, но не е трайно решение. подходът, който сме възприели освен, че е щадящ към икономиката и към живота на хората, може да доведе до трайно решение. колкото повече хора се ваксинират, толкова по-голяма е вероятността да се стигне до по-голям брой на заразените намалява. Държавите в Европа вече дори премахват носенето на маски“, заяви здравният министър Стойчо Кацаров./24rodopi

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/10/21 14:14

    Нека плюенето започне сега!
    Нали най-важно за Радев беше втория мандат, хайде ,смелчаци, мислете новите опорни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/10/21 06:06

      И ти повярва на това хленчене хахахаха. Събиране на кабинета и пр каране все едно са първокласници, после заставане зад същата неутрална позиция сакън Радев да не поеме от негативното си мислене

      Изтриване
  2. Анонимен24/10/21 15:18

    Абе я кажете каде в Кърджали се правят тия безплатни тестове за работещи, че от утре Доктори и други работещи ще са в болничен или в отпуск

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/10/21 18:39

    Тестовете трябва да са за сметка на тествания откъде накъде аз ваксинирания ще плащам теста на тариката ,тия пари излизат от нашите данъци така е в Германия,Гърция и др

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/10/21 20:07

      Ами аз като не ползвам автомобил ,но ти плащам вредните емисии на 20 годишния ти Голф дизел оплаквам ли се.А това че плащам целия престой в болница на един пушач(пушенето е личен избор) е бонус.

      Изтриване
    2. Анонимен25/10/21 13:30

      Подкрепям мнението Ви. В цял свят хората си плащат тестовете от джоба, само ние искаме да живеем в пълен комунизъм и всички солидарно да плащаме за всичко. Държавата е осигурила ваксини, платени от всички нас, възползвайте се, ама не - те са умни и няма да дадат да ги чипират и да ги следят кой как сере и е.е. Българинът е изключително прост индивид, червей, който се мисли за орел.

      Изтриване
  4. Анонимен24/10/21 20:00

    До;18;39...А твоята ваксина кой пати бе умник...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/10/21 20:39

    Г-н президент ако животът на народа е най-важен за Вас отменете зеления сертификат. Искаме да видим дела, а не прах в очите на хората.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/10/21 13:04

      Прах има май само в твоите очи. Ето, дори и днес, ако гледаш статистиката, от 40 починали, 39 са неваксинирани.

      Изтриване
    2. Анонимен25/10/21 13:33

      Прах има в тъпата ги глава. От какъв зор ще отменя зеления сертификат, за да можеш цял ден да обикаляш магазини и ресторанти ли? Държавата прави всичико възможно да ви опази, вие си искате вашата анархия. Имате я, после да не ревете, че лекарите са виновни и ви убиват в болниците, или умирате в линейките.

      Изтриване
    3. Анонимен25/10/21 16:42

      До тиквите с праха в очите- видяхте ли какво каза началника на ковид отделението на Пирогов

      Изтриване
    4. Анонимен25/10/21 19:08

      Не го видяхме, чухме го. Ама ти видя ли, че той не е вирусолог, нито имунолог. Неговата работа е да лекува болни от Ковид, а не да измисля нова имунология. Той лекар по вътрешни болести. Хал хабер няма от нищо. Ако беше така едва ли щеше да остане на него да го каже, има си специалисти по темата и то от световен мащаб.

      Изтриване
    5. Анонимен26/10/21 11:02

      Откакто започнаха да се ваксинират масово се покачи и заболеваемостта! Защо се крие статистиката за хората които са ваксинирани и са болни!

      Изтриване
  6. Анонимен25/10/21 13:02

    защо антигения тест е 48ч, а на пср е 72. Направете антигения тест 72 поне да караме с 2 на седмица. Както са учениците и медиците в чужбина. Иначе става бързо и лесно с изключение на това, че системата им постоянно не работи и не могат да ни изкарат сертификати.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/10/21 13:27

      Ти па измисли нова медицина. Има си стандарти, по които се равнява цял свят, ти сега топлата вода ли ще откриваш, бе? Учениците и медиците в чужбина си правят писиари, които им важат 72 часа. Никой не те кара да правиш бърз антигенен тест. Не спряхте да ревете бе, то угодия няма за нищо в тази наша бедна страна. Кога станахте по-големи лекари от световни доказали се учени, та и претенции имате без никакъв срам. Радев ли е виновен, че се държите като маймуни всички и хем не се ваксинирате, хем имате безкрайно много претенции. Значи цял свята може да се съоборазява с мерки, вие не можете щото не можете да отидете да треснета няколко фалшиви ракии в някой гадна с мръсна кухня кръчма. Не ви ли дреме за децата, че точно те носят товара на вашата безотговорност като големи хора?

      Изтриване
  7. Анонимен25/10/21 17:55

    НА ГОРНИЯ ПРАХЪТ МУ И МАЛКО В ПОВЕЧЕ Е В НЕГОТАТА ПРАЗНА ГЛАВА.ЗАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ ВЪВЕДЕ ЛОКДАУН.ГЛОБИ АРЕСТИ И Т.Н. КАКВИ ПРАВА КАКВИ СНВОБОДИ.ЗДРАВЕ3ТО Е НАЙ ВАЖНОТО ПРАВО И СВОБОДА. СТИГА СТИГА АГИТАЦИИ МОЛЕНЕ ПЛАЩАНЕ НА СЕРТИФИКАТИ. БАСТА НА ВСИЧКИ КОИТО САМО ЛАЯТ И НА РАЗНИТЕ ЛИДЕРИ КОИТО СЕ ВЪЗПОЛЗУВАТ ОТ СИТУАЦИЯТА.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/10/21 19:13

    Aми май трябва да се действа с неваксинираните като в Индия където неспазилите карантината бяха застрелвани на улицата

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.