24rodopi.com/Регион

„Ние сме пример как активното гражданство е моторът за активната и полезна политика. Защото сме наясно, че новият път до всеки дом е по-важен от мириса на скара до избирателната секция. Че осветлението пред къщата помага в мрака повече от няколкото лева, дадени за един глас.

Това е, което ни отличава“, отбелязва кметът на Джебел Неджми Али в профила си във Фейсбук.

Вижте пълния текст:

Надежда, радост, упование дори в укора и забележките, благодарност.

Уважаеми джебелчани,

всичко това се вижда в очите на всички Вас при нашите срещи. Програмата, която стартира в общината, бе написана именно като отражение на Вашия поглед за развитието на нашия дом. Оценките за изпълнението й до момента отново се четат в тях, в очите на интелекта на човека от планината, който много добре съгражда приоритетите си в живота.

Въз основа на тази програма за развитие ние, заедно, поставихме взаимоотношенията администрация - общество на едно друго, по-високо ниво. То се гради на споделено доверие, честност и разум. В това е и нашата обща сила, която ни води по правилния път към целите ни. А те са, както знаете, Джебел да излезе от понятието „Периферия“, в което бе оставен през последното десетилетие.

Уважаеми джебелчани,

на прага сме на поредните избори. И за пореден път обществото тук ще докаже своята гражданска съвест с високата избирателна активност. Умението да се гласува доверие въз основа на случилите се добрини. Не върху празните обещания. През годините Джебел показа, че „политиката на кебапчетата и на пари срещу глас“ не решава проблеми. Високата избирателна активност подпечатва една обществена сделка между властта и избирателите. Чертае разделителни линии между общество, което иска да се развива чрез доверие, почтеност и разум, и общество, което не знае ясните си хоризонти.

Уважаеми джебелчани,

Ние сме пример как активното гражданство е моторът за активната и полезна политика. Защото сме наясно, че новият път до всеки дом е по-важен от мириса на скара до избирателната секция. Че осветлението пред къщата помага в мрака повече от няколкото лева, дадени за един глас.

Това е, което ни отличава. Далечният хоризонт, който следваме в развитието на нашия общ дом. С разум, честност и споделено доверие!

 

Ваш, Неджми Али,

кмет на община Джебел

 

На снимките: Джебел, 28 октомври 2021 г., автор – Рейхан Ферад

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/10/21 17:58

    Българската икономиката едвам крета заради орди от държавни служители на хранилката. Сега оставя да добавим и едни хора, които да “проверяват” за сертификати.
    Остана ли кой да бачка в тая държава или всички ще сме администратори?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/10/21 18:08

    Няма как такъв мат'рял да се развие икономически, щото е прост. А като не може да се развие икономически, няма как да се образова - затворен кръг. Личи си и по ценностната система на масата в момента, по-важно им е да мятат салфетки в чалготеката, вместо да са здрави, да работят и да се развиват.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/10/21 18:11

    С оглед проблемите с поскъпващите рязко цени на горива, енергия, вода (в следствие енергията), производство и логистика на хранителни стоки (в следствие енергия и вода), намаляване на работещите (тежко болни, починали, антиваксъри), съм песимист за икономиката и се подготвям за тежка зима. А с оглед увеличаващата се криза в демографията, засилена от липсата на адекватна реакция от страна на мат'ряла относно Ковид, се замислям и за емиграция - с тези темпове няма да има кой да плаща пенсии след десетина години.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/10/21 21:18

    🚴🚵🧗🏇🚣🏊🤽

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.