24rodopi.com/TV/Политика

Изборите отново тропат на вратата. Остават дни до поредната предизборна кампания, която този път ще бъде 2 в 1. Ще участват 22 партии и 7 коалиции в надпреварата на 47-мо Народно събрание и 24 кандидат-президентски двойки за „Дондуков“2. 

Кратка анкета в Кърджали по темата показва една добре позната картина - отговорност у по-възрастното поколение и недоверие от страна на по-младите.

„Ще следя кампанията, разбира се, и ще гласувам също така. Този път се надяваме да има правителство“, казва възрастен господин. На същото мнение са и две дами, които декларират „активно се интересуваме от случващото се в страната“.

„Да, ще следим кампанията, редовно го правим. Трети път на избори тази година, но пак ще отидем до урните. Винаги сме гласували и пак ще дадем своя глас. Този път дано бъде съставено правителство. Надяваме се най-накрая да се случи, защото това досега беше провал за всички политически партии. Разбира се, ще гласуваме и за президент“, допълват темата. 

„Ще следя кампанията и ще гласувам както за парламент, така и за президент“, казва отново  възрастен мъж.  

Един от анкетираните се оказва двоен гражданин, живеещ в Турция. Той е категоричен, че също ще гласува: „В Турция живея аз. Имам право да гласувам и ще направя това там“.

Единственият млад човек, пожелал да говори по темата, бе изключително лаконичен.

„Не се интересувам от кампанията, нито ще гласувам. Няма да гласувам-не!“, отсича категорично млада жена.

В средата на ноември ще стане ясно колко от хората ще упражнят своя вот. Ако анкетата е отражение до някаква степен на настроението на гражданите, избирателната активност ще се „помпи“ основно от онова поколение, което смята, че да гласуваш - има смисъл./24rodopi

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Не съм гласувал от времето на 800-те дни и нямам намерение да гласувам никога повече.На тази територия само на хартия има държава.Олигарсите и мафията имат повече пари от държавата.Познайте кой дирижира нещата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.