24rodopi.com/TV/Регион

В Турция намръщени, в България-средна работа, пресилени усмивки само по лицата на гастарбайтерите на Запад.

България заема 88-мо място сред 104 страни относно чувството за щастие. С трийсетина позиции по-надолу в класацията от миналата година, когато е била на 56-о. Заключенията са на база достъп до качествено здравеопазване, дълголетие, финансова стабилност, свобода, социални връзки… 

Как определят живота си хората в Родопите?

„Животът е ужас, да не си жив“, изрича възрастен мъж в Черноочене.

Други споделят определението, но по свой си начин: „Хептен не са щастливи“, „ Не са щастливи, но живеят като щастливи“.

Освен всичко друго, били и уморени… от избори.

„Аман от тия избори. Като минат няма да живеят по-щастливо хората, не се надяваме вече, надеждата умря“, допълват още и споделят своята собствена философия за щастие: „Може да изкарваш много пари, но трябва да ги изкарваш и харчиш тук, в тази държава. А не да работиш във Франция или Германия и да харчиш тук, това не е щастие. Тук се смеят, а там плачат, докато изкарат парите“.

Други смятат, че извън пределите на страната хората живеят по-доволно.

„От нас са по-добре защото имат работа и повече пари, тук все е криза, нито работа, нито пари, нищо няма“, изрича с огорчение възрастна жена.

За обикновения човек в Родопите, който в повечето случаи не иска много, ситуацията е или черна или бяла. Длъжен да е щастлив, макар животът да е ужас. Тъжното е, че проблемите са толкова, че нашенци разсъждават за парите като единствен печат за щастие.

Кои пък са пред нас в класацията? Гърците са на 68-мо място, а сърбите на 48-мо. Най-щастливи оказва се са на север, като Финландия, която заема първото място, следвана от Исландия  и Дания. Интересното е, че на дъното е нашата съседка Турция, която заема 104-то последно място по критерии за щастие./24rodopi

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.