24rodopi.com/Общество

Високият процент на заразените с коронавирус Одрин (Edirne) напоследък се дължи на българските туристи, които идват да пазаруват тук, заради курсовата разлика. Това твърди пред медиите председателят на лекарската камара в Одрин проф. д-р Гюрджан Алтун, цитиран от DHA. Тревожната тенденция засягала и съседните райони Къркларели и Текирдаг, затова професорът настоява: „Следователно трябва да бъдат наложени ограничения за това“.

Броят на заболелите на 100 хиляди души, обявен от министъра на здравеопазването Фахретин Коджа, е 178,54 в Одрин. Процентът на напълно ваксинираните в града е 81,5 на сто.

„Виждаме, че българите са изключително концентрирани в Одрин. Коефициентите на ваксинация в България са изключително ниски, а броят на случаите и смъртните случаи са се увеличили през последния месец. Трябва да се въведат ограничения. Дори и да няма решение на местния здравен съвет, търговците трябва да внимават. Не бива да се допускат хора в магазините без маски. През зимните месеци, когато възможността за  проветряване в магазините вече е ниска, вирусният товар, който се натрупва в околната среда, ще разболее хората, както служителите, така и  пазаруващите", казва проф. Алтун.

Междувременно медиите съобщават за протести в Турция заради срива на лирата. В Истанбул и Анкара се проведоха спонтанни демонстрации, които бяха разпръснати от полицията, посочват информационните агенции.

Протестиращите настояват за оставка на правителството и оттегляне на управляващата партия на справедливостта и развитието от властта, предаде Bulgaria ON AIR.

Във вторник турската лира падна от 11,37 на 13,21 лири за един долар. Анализатори изтъкват, че това е най-резкият спад от 20 години насам. Това стана факт, след като турската централна банка намали лихвения си процент с 15 на сто.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/11/21 09:32

    И кво стана сега и ваксинираните в турция се заразяват от не ваксинираните от България. Това не е ваксина тогава а нещо друго, ако си ваксиниран за дадено заболяване е изключено да се разболееш

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. vaksinata predpazva za da ne se razbolee6 po lo6o.No nikade ne pi6e 4e predpazva 100 protsenta.

      Изтриване
    2. Анонимен25/11/21 01:21

      Всяка ваксина предпазва 100% ако не е менте

      Изтриване
  2. Анонимен24/11/21 09:41

    Ако преврата беше успешен, лирата щеше да е 1 лев. Още тогава хората усетиха накъде отиват нещата. Диктатурата е лошо нещо. А Кемал е бил демократичен човек и го помнят с добро

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/11/21 11:26

    Абе Алтунчо нали са ваксини Ко се притесняваш,идват със сертификаъ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/11/21 13:10

    тъпаци нали пътуваме с тестове какво още искаш?? Щом сте вакснати кво се притесняваш?? И то над 80 % което е предостатъчно за стаден имунитет, нали вие го казахте! Простаци......

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/11/21 17:24

    Сертификати,ама фалшиви.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/11/21 01:22

      Добре че парите не са им фалшиви

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.