24rodopi.com/TV/Кърджали

Остава съвсем кратко време до момента, в който престоят на автомобили в 6 зони в центъра на Кърджали ще се заплаща по 1 лев на час, защото ще попаднат в „Синя зона“. Едно от тези места е паркингът пред Старата гимназия, особено предпочитан от хората, посещаващи търговските обекти по „Републиканска“ и Пазара. Оказва се обаче, че въпреки десетките публикации в медиите, поставените вече табели и маркировка, много хора все още не са осведомени по темата.

„Ами не знам, не знам, че това тук ще е „Синя зона“ и новини не гледам, нито чета. С sms ли ще става? Абе, видях, че е очертано, погледнах за табела, обаче не я видях“, коментира пред екип на 24rodopi.com кърджалиец, използващ паркинга.

„Не знам, ние сме от селата. Да, вярно, че има табела поставена, ама…“, „Аз не съм от тук, от Турция съм и нищо не знам“, отговарят по подобен начин и други.

„Винаги тук идваме да паркираме, друго място няма. Дали и след влизането в сила на „Синя зона“ ще паркираме тук, не мога да кажа“, допълват някои от тях, след като са разбрали, че паркоместата в този район съвсем скоро няма да са безплатни.

Припомняме, че платеното паркиране трябва да влезе в сила в началото на месец декември. Цената на съобщението за престой с SMS ще бъде 1 лев с ДДС за един час, плюс цената на съобщението. За живущите в района е предвидена годишна абонаментна такса в размер на 50 лева. При установяване на извършено нарушение в зоните с почасово платено паркиране, ще се поставят скоби на превозното средство. Освобождаването ще става след заплащане на глоба в размер на 20 лв. с ДДС, както и дължимата сума за всеки започнат час за почасово заплащане.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/11/21 17:23

    Трябва да е 3 лева на час

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/11/21 12:00

      Не мисля че някой те спира да плащаш 3 лева за час.

      Изтриване
  2. Анонимен24/11/21 18:13

    Рекет за живущите в района на синята зона,
    Гостите на града може да спират и по далече, то града и без това е малък.
    Просто някой ще събира такса по 50 лв.без да предоставя никаква услуга .Такса център

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/11/21 18:17

    нищо не знаете като не ви отърва иначе всичко знаете

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/11/21 19:29

    Абе поне един от града да бяхте включили в репортажа :))

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/11/21 20:42

    А за инвалидите ще има ли достатъчно паркоместа,или всичко под ножа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/11/21 01:08

      Инвалидите паркират безплатно в синя зона

      Изтриване
  6. Анонимен24/11/21 22:25

    Да се оправят селяните и да паркират на автогарата. аз в центъра съм без кола.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/11/21 00:07

    Каква “ синя зона” е този двор на бивше училище. До сега никой не му обръщаше внимание от Общината в гр. Кърджали.Дупка до дупка е, както и почти всички улици в града. Изведнъж голям интерес към него, към между блоковите пространство в центъра, окопала се всичко, разчерта се!!! Срамота!!!! Сина зона да направи Общината , когато построи паркинг, а не за взема места от тука от там, за да прибира пари, които потъват както всички знаем в кой джоб.Не бива кмет да се задържа повече от 2 мандата, защото ясно виждаме в какво се превръщат. Кметското место в нашия град може би ще се издава на друг посмъртно!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/11/21 08:40

    Абе някой запознат ще ме светне ли в двора на спортното училище бившата гимназия итн синя зона ли е как в двора е синя зона ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/11/21 22:28

      Подготвено и разчертана е за синя зона

      Изтриване
  9. Анонимен25/11/21 09:48

    а кмета къде ще паркира

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/11/21 12:29

    Требе да се качиш на стълба за да прочетеш табелите, накачени на три ръста човешка височина.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.