24rodopi.com/Общество

Рано сутрин в Одрин пазаруващите са 99 на сто от България. 1 лева вече наближава 8 турски лири и българите посрещат зората в Одрин (Edirne).

Това твърдят пред турските медии местните търговци.

Толкова много коли с българска регистрация има, че вървейки по някои от улиците човек се пита „В Турция ли съм или в България“, отбелязват местните жители.

Нашенката Мине Салим споделя, че 20 дни в месеца идва да пазарува в Одрин. „На всеки ъгъл срещам хора от България“, казва тях.

„При мен наистина 99 на сто от клиентите са от България. Тяхното харчене допринася много за икономиката на града“, казва търговецът Метин Доган. Друг негов колега, продаващ хранителни стоки, недоумява колко много боб продава на българи в последните дни. „Много ли се яде в България или е толкова евтин“?“, пита той.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/12/21 09:18

    Някой да им преведе поговорката "taşıma su ile deirmen dönmez"!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/12/21 11:39

    Демек....зорлем гюзелик...олмаз !!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/12/21 13:03

    Много боб се яде от нашето население за да може да се напълни газовия хъб на Боко. Пък и в България не останаха хора които да го сеят. Сега се сеят високо парични забранени растения.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.