24rodopi.com/Темата+

Вроден порок на сърцето е причината за смъртта на 10-годишния Бейсим в понеделник сутринта, разкриха за 24rodopi.com осведомени източници. Според тях детето не е имало никакви симптоми за сърдечното заболяване и нито то, нито родителите му са имали представа за него до деня на кончината му.

Припомняме, че на момченцето му прилошава малко преди първия му час в кърджалийското ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Както вече 24rodopi.com вече писа, сърцето на Бейсим е било уголемено и удебелено, като при възрастен човек, което е довело до внезапната му смърт.

„Детето е можело да бъде спасено само, ако е било дефибрилирано по най-бързия начин. Обикновено първите минути са животоспасяващи, но в случая в учебното заведение не е имало дефибрилатор“, заявиха нашите източници, пожелали анонимност, тъй като в момента в Прокуратурата тече следствено дело за неумишлено причиняване на смърт.

Припадъкът на Бейсим е идентичен със случая със звездата на Дания Кристиан Ериксен, който колабира на терена в мача с Финландия на Европейското първенство миналата година. Футболистът е имал същият тип порок на сърцето. Тогава той бе спасен, благодарение на бързата реакция на лекарите, които още на тридесетата секунда са го дефибрилирали.

Назначената тройна съдебномедицинска експеретиза все още не е обявена официиална. 

Момчето се свлякло на пода и съучениците му извикали дежурния учител, който пък викнал медицинската сестра. Пристигналият спешен медицински екип заварил детето без  дишане и сърдечна дейност. Било е дефибрилирано веднага и ведиците са успели да въстановят и дишането в линейката, но по-късно в ОАИЛ детето e издъхнало/24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/12/21 20:49

    Не овъртайте! Кажете го най после, че е от ВАКСИНАТА. МРЪСНА ПРОДАЖНА МЕДИЯ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/12/21 22:02

      И ти умнико, откъде накъде реши, че е ваксината, като те още не са дошли в Кърджали и няма нито едно дете ваксинирано в областта? Престанете вече с тези ваши паранои, щото ставате смешни. Не мога да се начудя как може да има толкова глупави хора, като теб. Ти ли му би ваксината и му направи аутопсията, че толкова убедително обиждаш медията?

      Изтриване
    2. Анонимен22/12/21 22:56

      Добре де, ти си с най-малко първа доза, това се усеща! Нашето искане е да се каже: Детето ваксинирано ли е било и кога! Кратко и ясно!

      Изтриване
    3. Анонимен23/12/21 07:05

      Уважаеми малоумен анонимен 20:49. Предлагам да се застреляш с наврян вибратор в отверстието.

      Изтриване
    4. Анонимен23/12/21 08:15

      Ваксината ти ли я прави на детето - нещастник долен

      Изтриване
    5. Анонимен23/12/21 09:23

      Умник,ти ли си доставчика на детските ваксини че реши ваксината е причината.На този свят всичко е времено и е лъжа.Вечна е смърта.И ти не трябва да се подиграваш със смърта.Още повече с такова на дете.Има кой да го каже.на момчето да му пожелаем от Аллах мир на душата му.И съболезнования на родителите му.А за тебе умнико може би някои институции ще се самосезират.

      Изтриване
    6. Анонимен23/12/21 10:56

      хахахаха професора по биология се обади

      Изтриване
  2. Анонимен22/12/21 22:14

    От където и да погледнеш държавата си е виновна.. Здравна система годишни те прегледи при деца и така на татъка.. Просто няма държава няма здравословна система.. Mekanın cennet olsun kucuk adam Allah aylene sabır versin

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/12/21 07:58

    При Бай Тошо имаше лекар, зъболекар в всяко училище имаше превенция

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/12/21 09:05

    Огромна трагедия. Господ да даде сили на родителите. Лека му пръст на детенцето.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/12/21 10:20

    Толкова тъп и невеж народ в Европа няма!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/12/21 10:31

    ДЕТЕТО НЕ Е БИЛО ВАКСИНИРАНО! СПРЕТЕ ДА РАЗПРОСТРАНЯВАТЕ СЛУХОВЕ! ДЕТСКИТЕ ВАКСИНИ ОЩЕ НЕ СЕ ПРИЛАГАТ В КЪРДЖАЛИ!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/12/21 12:37

    личния лекар отчита дейност

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/12/21 14:43

    Светла памет на детето и съболезнования на родителите. Моля Ви предстоят Светли празници престанете да пишете глупости.щ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.