24rodopi.com/Криминале

„Не се признавам за виновен. Аз исках да се прибера вкъщи, но комшията Мюмюн Мюмюн ме преследваше и искаше да ме бие. Той е виновен за всичко, той трябва да е пред съда, а не аз“, заяви в съда 55-годишният Бейсим Салиф, който бе преследван от 150 полицаи на 29 ноември, след като стреля срещу Мюмюн, а по-късно и срещу пристигналите в Сърница служители на МВР.

Бейсим, който след екшъна, започнал от спор за преминаващи през двора говеда, избяга в гората и успя да стигне до Чернооченско, където бе заловен от двама чобани на следващия ден.

Бейсим Салиф е обвинен в опит за убийство. Според защитника му адвокат Георги Зарчев това обвинение е неоснователно. „Подзащитният ми е произвел изстрел, но това не означава, че е искал да убива някого. Бил е нападнат и е стрелял. Но дали е било във въздуха или срещу мъжа, който е приклекнал не е ясно. Няма балистична експертиза, няма никакви доказателства. Липсва и пряк умисъл за убийство“, твърди Зарчев, цитиран от „Монитор“.

Адвокатът на Бейсим е бивш дългогодишен районен прокурор на Хасково и един от най-опитните юристи по тежки наказателни дела в града.

В Кърджали срещу Бейсим Салиф ще се води дело за незаконно притежание на оръжие. А пред съда в Хасково той ще отговаря за закана за убийство и опит за убийство на своя съсед Мюмюн Мюмюн.

Както първи 24rodopi.com писа, Ердинч Аптиш е човекът, който задържа Бейсим. „Не се чувствам като герой, благодаря на Бог, че оцелях и ще мога да се грижа за двете си деца“, казва Ердинч Аптиш. Той е получил поздравления от главния секретар на МВР Петър Тодоров за извършения граждански арест и за проявената съобразителност и смелост.

Съдът в Хасково остави за постоянно в ареста беглеца с пушката. Състоянието му се е подобрило и той дойде в съда в Хасково под тежък полицейски ескорт. Главата му е превързана, а лявата половина на лицето му е очевидно много тежко контузена, което личи, въпреки превръзките.

Бейсим бе приет в кърджалийската болница, но на 1 декември сутринта бе преместен в пловдивска клиника.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/12/21 08:00

    Баси кретена като е невинен и се отбранявал защо е избягал а не е потърсил помощ от полицията.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/12/21 11:40

    Бейсим не е агресивен човек, за какъвто го представяха. Оня Мюмюн и братята му са с мангалско потекло и са за трепане. Жалко, че Бейсим не можа да го утрепе.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/12/21 18:18

    Искаме стабилна защита за Бейсим!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.