24rodopi.com/Политика

Председателят на 47-ото Народно събрание ще се  сменя на ротация през година за всяка от партиите участваща в управлението, като първоначално да бъде избрана Корнелия Нинова.

Това са обсъждали партиите в бъдещата коалиция – „Продължаваме промяната“ (ПП), БСП, „Има такъв народ“ (ИТН) и „Демократична България“ (ДБ), става ясно от писмо на главния секретар на „Демократи за силна България“ (ДСБ) до Изпълнителния съвет на партията (част от коалицията ДБ), публикувано от tribune.bg. В самият мейл се описва процеса на преговорите и се иска мнение на членовете на Изпълнителния съвет на ДСБ по предлаганата структура на Министерския съвет (МС), посочва „Монитор“.

Така става ясно, че поставена цел е  да се оповести коалиционно споразумение до 3 декември 2021 г

Премиерът ще има само един вицепремиер. Към МС от земеделското министерство обаче преминава Българска агенция по безопасност на храните. Същата съдба има и Изпълнителна агенция по горите. Пак към МС се прехвърля и Дирекция „Национална служба за защита на природата“ от МОСВ.

Към МВнР преминават „Държавна агенция за българите в чужбина“ и Дирекция „Вероизповедания“, които досега бяха към МС. Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“ ще бъде прехвърлено към земеделието от икономическото ведомство. АПИ пък от МРРБ отива към транспортното министерство. Към правосъдното министерство пък минава дирекция "Съдебна защита" от МФ. Агенцията за научни изследвания от МС пък преминава на подчинение на министерството на икономиката. То взема и фонда на фондовете от МФ. А държавната петролна компания се закрива.

Ще има ново министерство - на електронното управление. Под неговата шапка минават Държавна агенция „Електронно управление“, което досега беше към МС, както Дирекция „Добро управление", Института за публична администрация, Дирекция „Модернизация на администрацията“. То ще приюти и Дирекция „Информационни технологии“, която досега бе в транспортното ведомство. Към електронното управление ще бъдат прехвърлени още и „Български пощи“ ЕАД, „Агенция  по геодезия, картография и кадастър“, ГРАО, както и Агенция по вписванията.

Накрая пък става ясно, че за ДБ, и в частност ДСБ, ще бъдат договорени пакет от заместник-министри, областни и заместник-областни управители и набор от други ръководни държавни постове.

Кои са спряганите имена за постове - очаквайте

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/12/21 09:11

    ЧЕСТИТО ДРУГАРКО НИНОВА! ДА СИ ЗДРАВА И ТАКА БОРБЕНА С ВЪЛЦИТЕ И МИШОЦИТЕ!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ,ДА ЖИВЕЕ КОРНЕЛИЯ И БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/12/21 09:16

    Честните редови социалисти,не малка част от гражданите и жителите на област Кърджали те подкрепяме безусловно в името на БЪЛГАРИЯ!ДЕРЗАЙ И УСПЕХ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.