24rodopi.com/Темата +

Получил ли е българинът Силвестър Л. 6 милиона турски лири, които осигурил за довършването на филма „Джобния Херкулес: Наим Сюлейманоглу“ или е потърсил услугите на руската мафия, за да си прибере „полагаемото“. 6 милиона лири в момента се равняват на 800 000 лева.

Както първи 24rodopi.com писа, създателят на филма „Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу“ Мустафа Услу получил смъртни заплахи от членове на руската мафия. Това разкрива самият Услу, подаден е сигнал и в прокуратурата. Има арестувани лица.

Скандалът е забъркан от българин, който имал финансови претенции към Услу. Става въпрос за Силвестър Л., който помогнал на Услу за довършване на лентата, която се снимаше в Птичар, Момчилград, Кърджали, София и други населени места.

Услу твърди, че е платил 6 милиона лира на Силвестър Л., но българинът отрича и настоява да си получи парите от популярния турски продуцент.

След известно време Елданиз Азимов и Ведат Караташ, по прякор Кобрата, се обадили на Мустафа Услу. Азимов и Караташ започнали да заплашват със смърт известния продуцент, а в същото време се намесил и мениджърът Хасан Басри Саръкая, който бил в приятелски отношения с Услу.

Заплашваният подал жалба в истанбулската прокуратура, че Саръкая, Азимов и Караташ го изнудват, като го заплашват със смърт.

Тримата били задържани.

Елданиз Азимов, за когото се смята, че работи за руския мафиот Захарий Калашов, е преместен в затвора, а спрямо Саръкая и Караташ са приложени по-леки мерки, те са на свобода.

„Мустафа е мой приятел от 25 години. Целта ми беше да му помогна. Ведат стигна до мен. Той дойде с двама мъже - Елданиз Азимов и Сердар Адак. Казаха ми, че Мустафа дължал пари. Не съм заплашвал Мустафа, той ми е приятел, късно научил, че Елданиз е изпратен от руската мафия. Исках да помогна", твърди пред прокурор Хасан Басри Сарикая.

Турски медии пишат, че Ведат Караташ твърди, че няма нищо общо с инцидента, а само, че са се срещнали с Хасан Басри и са говорили за ситуацията и не са заплашвали никого. Елданиз Азимов отречи обвиненията. „Аз съм работник. Препратих получената информация на моя приятел. Той го препрати и на Хасан Басри. Не съм заплашвал никого“, оправдава се той.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/12/21 15:18

    Финансови спорове не се ли решават в съда?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/12/21 23:21

    Кой е тоя Наим????????/

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.