24rodopi.com/Темата+

Прокуратурата повдигна 3 обвинения на 55-годишния Бейсим Салиф от село Сърница, който беше задържан вчера край Черноочене след специализирана полицейска акция, в която участваха 150 служители на МВР.

Бейсим Салиф е обвинен в опит за убийство, закана за убийство с думите „Ще те утрепя“ и насочване на самоделна ловна пушка, както и за държане на незаконно оръжие, съобщи пред медиите заместник-окръжния прокурор на Хасково Делчо Лавчев. Най-тежкото престъпление е опитът за убийство, за което се предвижда наказание от 10 до 20 г. затвор.

Както вече 24rodopi.com писа, тази сутрини опасният беглец е бил транспортиран под охрана от болницата в Кърджали в специализирана клиника в Пловдив. Причината е в получена лицево-черепна травма, научи 24rodopi.com.

Припомняме, че 55-годишният мъж бе задържан в землището на община Черноочене след като нападнал кравар. Местният пастир Ердинч, заедно със свой колега обаче, успял да неутрализира агресора, избивайки му пушката от ръцете. Нападателят извадил нож, но бил здраво халосан. След това пастирите завързали издирвания до пристигане на полицаите край село Душка.

Всички кметове на населени места са били предупредени за беглеца, разкри управника на село Ночево Фаик Идриз за 24rodopi.com. Снимката на Бейсим пък им е била изпратена по вайбър.

„Предупредих овчарите, само с този от Душка не успях да се свържа. Тогава казах на негов колега от Комунига да отиде при него. Точно, когато отишъл на място, тогава пристигнал и Бейсим. Започнала схватка, но двамата успели да го свалят на земята. След сигнала полицаите дошли почти веднага“, посочи за 24rodopi.com кметът на Ночево.

Както вече писахме, в задържания е открита незаконна пушка, оптика към нея и боеприпаси.

150 полицаи и жандармеристи се включиха в издирването на мъжа от село Сърница. След свада с комшия заради животни, Бейсим стрелял със саморъчно направена пушка, след това ранил с нож съпругата на съселянина си. После пък избягал в горите. В акцията по задържането му се включи дори Специализираният отряд за борба с тероризма.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/12/21 21:16

    А били го хванали чорбарите!!!! Да, ама не, чобаните са свършили работата вместо тях. А сега и един служебен адвокат ще се ояде с пари от нашите данъци!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/12/21 21:41

    Акция сигурно за 2 млн. Едни овчари са го залови ли! Смешно!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/12/21 22:54

    Главния комисар вчера не можа да каже че чобаните са го хванали, искаше да си прави пияр за сметка на овчарите, ама не стана! То не бяха снайперисти, то не беше автобус с камери, 200 полицая и накрая едни чобани го хванаха!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/12/21 09:02

    Аз да попитам коментиращите вие хайка с трима човека ли сте чували да се прави ? Дори ловджиите гонят 10 човека едно прасе .... . . .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/12/21 10:52

      бракониери

      Изтриване
    2. Анонимен2/12/21 12:56

      Да, ама ловят или трепат прасето нали? А тези чорбар само го прибрах в патрулката. А са били над сто униформен!

      Изтриване
  5. Анонимен2/12/21 09:43

    ПОРЕДНОТО МИЛИЦИОНЕРСКО ШОУ С "МНОГО ОПАСЕН ПРЕСТЪПНИК". РАШКОВ И ТИ СИ ЦИРКАДЖИЯ КАТО ПРЕДХОДНИТЕ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/12/21 10:40

    Рашков да назначи пастира Ердинч за инструктор на баретите веднага.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/12/21 11:56

    След като има огнестрелно оръжие и го използва, не е ли опасен престъпник? Стрелял срещу съседа, ранил с нож съпругата му и според вас не е опасен. Изпратете вашето дете срещу въоръжен нападател и тогава говорете за шоу!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/12/21 20:33

      Разсъждаваш като типичното ченге.

      Изтриване
  8. Анонимен2/12/21 13:36

    Толкова много жандармерия,много добре въоръжени и с бронетехника два дена не могат да го хванат а двама чобани с гегетати си са свършили благополучно цялата операция

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/12/21 15:31

    Един друг пък обезвреждаше преди години друг опасен селянин с гранати.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/12/21 19:00

      Да,с гранатомет беше взривил цялата къща

      Изтриване
  10. Анонимен2/12/21 19:15

    Не са чобани, казва се животновъди, поздравявам ги за куража и гражданския арест. Да драска по форумите всеки може,но кураж имат малко мъже!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.