24rodopi.com/Темата+

Кюрди от Ирак, които са шведски граждани, са убийците на 17-годишния Тунджай Е. от Кърджали, който чиракувал в бръснарница в Копенхаген. Това е работната версия на разследващите в датската столица.

Както вече 24rodopi.com писа, тийнейджърът бил прострелян вчера в ранния следобед, а по-късно е издъхнал от тежките рани в клиника в датската столица.

Собственикът на бръснарския салон от кюрдски произход е наел на работа гурбетчията от България. Той е тежко ранен. Лека рана на ръката е 15-годишен ученик, който дошъл да се подстригва в салона.

„Двама кюрди дошли да убият собственика на бръснарския салон, в който работеше Тунджай. Вместо да се скрие, той застанал между убийците и „патрона си“. Вероятно мислел, че срещу него няма да стрелят и ще даде шанс на "патрона" си да избяга. Бил прострелян във врата“, разказаха пред 24rodopi.com близкия на убития тийнейджър.

Информацията от полицията в Копенхаген е оскъдна. Трима са били простреляните вчера, състоянието на собственика на бръснарският салон е критично. Разследващите проверяват връзка с убийство в друга част на датската столица - Норебро, предния ден, за което са задържани двама шведски граждани.

Късно вчера убийците на Тунджай също били задържани, гласи неофициалната информация.

„Тунджай научи занаята от приятеля си Ахмед в Кърджали и реши да отиде да печели пари в Копенхаген, където преди работеше баща му Ердинч“, поясняват близките.

Само преди седмица Тунджай казал на майка си, че не е доволен от заплащането и смята да се върне в България, но продължил да работи в бръснарницата в Родовре, Копенхаген.

Сълзите на "Боровец": Гурбетът носи пари, но и убива - четете тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/12/21 12:33

    Gadno pleme sa kyurdite divi

    ОтговорИзтриване
  2. MEKYANI DJENNET OLSUN
    ALLAH RAHMET EYLESIN

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/12/21 13:41

    Bantitite sa go postrelqli 100procrnta LTF ili Satudarah ili BROTHAS

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/12/21 13:47

    A imeto na grupirofkata shto ne q napisahte

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/12/21 14:46

    Kahrolsun PKK! Кюрдите са долна и гадна нация..

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/12/21 15:03

    PKK reketyori kasirat v imeto na svyata R .Kurdistan

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/12/21 19:18

    Светла му памет на момчето.
    Язък за младия човек.Голяма трагедия.
    Anne babaya Allah sabır versin!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/12/21 19:16

    Лошо. Alah kimseye evlad acisi vermesin. И карата да внимава с злоупотребите за етнически мир.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/12/21 07:28

    Kurdi te zashtitavt PKK sus tqh sa i patrona mu e vutre v biznesa

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.