24rodopi.com/Регион

Дългоочакваният майстор на гръцката кухня Агапиос Текидис ще направи своята кулинарна премиера на 23 декември в един от най-добрите ресторанти в областта – „Естер“. 

Живата легенда на курортното селище Керамоти ще гостува в джебелското заведение цяла седмица. 

Той ще „подсили“ менюто на кулинарното бижу „Естер“, станало популярно със стековете си и разнообразни кулинарни изненади от турската кухня, с най-консумираните от нашенци по време на почивката им в Гърция ястия.

Шеф Агапиос ще демонстрира как в Кърджалийско могат да бъдат предложени и поднесени на клиентите най-добрите ястия от гръцката кухня - калмари, октопод, скариди, тиросалата и други, станали любими на хиляди българи. 

Гостуването на гръцкия кулинар няма да се изчерпи в рамките на тези 7 дни. Той ще обучи и персонала на „Естер“, за да може през 2022-ра най-сетне и в област Кърджали да има ресторант, който предлага вкусни ястия, сготвени по оригинални гръцки рецепти. След което регулярно ще идва на „инспекция“, за да следи майсторството на местните готвачи и разбира се, отново да готви за любителите на гръцката кухня.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/12/21 22:29

    Много е добър знам го от 2006година.Още нямаше Маказа и Златоград.Човека грешка няма.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/12/21 08:49

      Аз го знам от годината в която влязохме в Европейския съюз, май беше 2007 година. Да си оближе пръстите човек, наистина е много, много добър в кухнята. С удоволствие ще отидем, Джебел е на две крачки от Кърджали. Евала за идеята да го поканите.

      Изтриване
  2. Анонимен21/12/21 17:07

    Yicez isez anadinmi

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/12/21 10:19

    Сандокан с двата ножа!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.