24rodopi.com/Темата+

„Гурбетът носи пари, но гурбетът носи и смърт. Тунджай имаше големи мечти, една от тях беше след време да го сочат и казват "Това е най-добрият бръснар на Кърджали". Кой да предположи, че ще го убият в бръснарски салон в Копенхаген. Вместо мечта – ковчег, в това се превърна занаятът му. Плаче ни се и не крием сълзите си. Тежък е животът тук, в "Боровец". Този свой прочит на поредната трагедия с жител на най-гъсто населения кърджалийски квартал, разкрива пред репортер на 24rodopi.com съсед на опечалената фамилия на улица „Велико Търново“. И добавя, че това е 6-ти или 7-ми случай със смърт на човек от „Боровец“ на гурбет. „Имахме и загинали на пътя, и на работното място, а сега – убийство“, казва съседът и уточнява, че в квартала живеят 8 000 души, но реално са много по-малко. Хиляди са на гурбет.

Както първи 24rodopi.com писа, 17-годишният Тунджай Ердинч Сабри бе убит в Копенхаген, в район „Родовре“, на работното си място. Последното му движение било да пристъпи напред и да застане между двамата килъри и собственика на бръснарския салон.

„Вероятно е мислел, че убийците няма да посмеят да стрелят срещу него. Искал е да спечели време за „патрона“ си“, разсъждава един от братовчедите на Тунджай. За нещастие тийнейджърът сега е в моргата, а забърканият се в тъмни дела работодател бере душа в интензивното отделение.

Двама мъже, облечени в черни дъждобрани, влезли в бръснарницата в ранния петъчен следобед. Пристъпили като клиенти, но след бърза размяна на реплики извадили оръжия и започнали да стрелят.

Тунджай бил прострелян във врата, „патронът“ му – в корема. С лека повърхностна рана на ръката е 15-годишен ученик от близкото училище, който дошъл да се подстриже.

Двамата нападатели избягали от местопрестъплението със сиво „Ауди“. Минути по-късно районът бил блокиран от полиция. Снощи се заговори, че има задържани, но официално потвърждение все още няма.

„Нашето момче просто е било на грешното място в грешното време. Двамата, за които се говори, че са иракски кюрди, са отишли да убият собственика на бръснарския салон за неуредени сметки от нелегален бизнес. Той също е кюрд. Такъв е и убитият предния ден в предградието „Норебро“, разказва роднина на Тунджай.

Снощи служители на българското МВР са посетили семейство Сабри в „Боровец“, за да ги информират за разигралата се трагедия в Копенхаген. Опечалените веднага потърсили близките си в датската столица за повече информация, но официалните сведения са оскъдни. До обяд днес копенхагенската полиция не казваше дори възрастта на убития в салона.

Стана ясно е, че работната версия на разследващите е за връзка между разстрелите в „Норебро“ и „Родевре“. В първото предградие в гръб е прострелян мъж, като полицията е арестувала двама пристигнали от Швеция кюрди. Единият, на 21 години, е лежал в затвора.

„Бащата на Тунджай – Ердинч, и чичо му Тунджер са много добри фаянсаджии. Работели са на обекти в Дания. Печелеха добре, издигнаха хубави къщи тук. На Тунджай също му харесало там и след като приятелят му Ахмед го научи на бръснарлък, преди година замина за Дания да припечели пари и да отвори свой салон в Кърджали. При кюрдина нещо не му харесвало заплащането и преди седмица позвънил на майка си, за да каже, че ще се връща, но виждате какво се случи“, добавя съседът.

Според неофициална информация „патронът“ на Тунджай бил част от наркогрупа.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/12/21 18:40

    Тези кюрди са опасност за цяла европа
    Те освен да убиват нищо не знаят носят само лошо на света

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/12/21 18:55

    Жалко за младото момче Никъде по Света няма Гаранция.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/12/21 20:50

    ЖАЛКО ЗА ДЕТЕТО,ЛОШ КЪСМЕТ. ЛЕКА МУ ПРЪСТ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/12/21 08:48

    въоръжена саморазправа между две криминални банди.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/12/21 07:26

    Awe selqni takiwa kvi kyurdi moje da e ciganin deto go e ubil nedey da ossujdate horata kurdi murdi moje da e indianec patrona ako mu e ba4kal za pkk ili e kurdin demek toy e vinoven ne mladiq i e bil nedovolen ot rabotata demek ima vruzka s pkk toya patron

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.