Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе първата за тази година работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места. Тя се проведе в заседателната зала на общината при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Инж. Изет Шабан поздрави кметовете и им пожела здраве, ползотворна и успешна година. „Вие сте много важна част от екипа на общината. Искам да управляваме общината заедно. А за да управляваме успешно, трябва да провеждаме подобни срещи, които се превърнаха в традиция, и да разговаряме по теми, които са важни за цялата община“, заяви кметът.

Сред основните дискутирани теми бе високата цена на електроенергията. Кметът инж. Изет Шабан отбеляза, че въпреки предприетите мерки, общината е получила за месец декември фактура за 54 280 лв. „Това е много голяма сума. Подобна сума досега се заплащаше за изразходваната електроенергия за шест месеца“, уточни инж. Изет Шабан. Той посочи също така, че разходите за улично осветление са многократно завишени.

„С оглед оптимизиране на разходите за електроенергия тази година общината ще закупи 3 000 улични лампи с LED осветление, както и фотоволтаични лампи, за пълна подмяна на съществуващото осветление. Вече е стартирала процедура за закупуване на новите технологични лампи. Надявам се до края на месец май лампите да бъдат монтирани по стълбовете“, съобщи кметът.

По време на срещата за решение на проблема с високата цена на тока, бе взето решение за намаляване на часовете на уличното нощно осветление. От 17 януари в цялата община то ще функционира от 18 до 21 часа и от 6 до 7 часа. Забранява се използването на електрически отоплителни уреди в работните канцеларии в сградите на общинската администрация, кметствата и кметските наместничества, социалните услуги, общинска автогара, където е осигурено необходимото отопление. Бе определен и лимит за консумация на електроенергия в сградите на кметствата в размер на 50 лв.

Кметовете и кметските наместници бяха запознати и със срока за подаване на годишни данъчни декларации по чл. 50 от Закона за данъка върху доходите на физическите лица. Официалната данъчна кампания на Националната агенция за приходите стартира на 10 януари и ще завърши на 3 май.

В края на срещата кметът инж. Изет Шабан призова кметовете и кметските

наместници за активно участие в дарителската кампания „Ардинска солидарност“, която стартира през месец декември за семейството от Синчец, чиято къща бе разрушена вследствие на обилните дъждове, последвани от обилен снеговалеж в средата на месец декември. „Нека да бъдем солидарни един към друг“, заяви инж. Изет Шабан.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.