24rodopi.com/Кърджали

Супер година, като предишната, а дори и по-добра!

С това изречение от строителния бранш в Кърджали отчитат 2021-ва. Много сделки с имоти край Арда, изключителен интерес при търсенето, въпреки скока от 30 на сто в цените на жилищата. Апартамент в центъра достига 750 евро за квадратен метър, в превърналия се в строителна площадка „Възрожденци“ пък квадратът е 500-550 евро.

„Отчитаме доста по-голямо търсене през 2021-ва отколкото през предходната година. Клиентите са предимно от чужбина, но има и голям процент от живеещи тук. Някои търсят първо жилище, за други то е второ-трето“, коментираха за 24rodopi.com от бранша. Това, което обединява клиентите, пък е „кешът“. Едва пет на сто от сделките са сключени чрез банков заем. Болшинството от новодомците разполагат с готови пари, посочват предприемачи.

От бранша очакват и много добра 2022-ра. Но също така и поредно увеличение в цените на имотите. Прогнозните стойности са между 5 и 10 процента, но е възможен и по-сериозен ръст.

Засиленото търсене се обяснява с инфлацията и обезценяването на парите, което засяга вече цяла Европа. В същото време очакванията са на пазара да останат само сериозните инвеститори. Това пък се дължи на рязкото поскъпване и на парцелите.

Припомняме, че през пандемичната 2020-та в Кърджали бе отчетен ръст от 60 на сто на сделките с имоти.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.