24rodopi.com/Темата+

„Кой ще поеме разходите за ремонта на магистралния водопровод? Кой ще плати за аварията, причинена от изкопните дейности на изпълнителите на „Водния цикъл“? Дружеството „ВиК“ ли? Или може би „Кристална вода“, която е поела отговорността за цялостния ремонт на магистралния водопровод? Може би имат застраховка, покриваща такива аварии!? Или всичко ще бъде поето от бюджета на "ВиК"?“, тези въпроси отправя Бисер Николов, заместник областен управител към директора на Водното дружество в Кърджали инж. Славчо Славков.

Питането е във връзка с голямата авария, която остави абонати на „ВиК“ в Кърджали, Момчилград и 45 села без вода.

„Но освен покриване на разходите по ремонта, трябва да се измисли и как да бъде компенсирано причиненото неудобство на десетки хиляди домакинства в региона, които в 21 век бяха наказани със "сух режим". Виновните трябва да обяснят на лекарите от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, които всеки ден имат грижата да пазят здравето ни, а на 13 януари трябваше да се притесняват, че в лечебното заведение няма вода.

Може би веднъж извинението би могло да се приеме, но когато това се превърне в периодично повтарящ се епизод, то не е достатъчно. Никой не иска да преминава през няколко месеца през една и съща ситуация – заради авария, причинена от ремонт да се налага допълнителен ремонт, допълнителни разходи, допълнителни неволи!“, посочва в питането си зам. областният управител.

„И не си мислете, че искам тези отговори за себе си, искам ги за всички граждани, които вчера бяха подложени на безводие и, които заслужават да получат обяснение“, подчертава Бисер Николов.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.