„Първият президентски мандат се случи в трудно време, в който авторитарният модел достигна своя апогей. Българите въстанаха срещу едноличния режим и феодалния модел. Гражданският бунт срещу мафиотизацията на властта извади на похвърхността факти и процеси, които бяха премълчавани. И на мен не ми е приятно, но предпочитам истината“, обяви президентът Румен Радев в речта си пред парламента при встъпването във втория си мандат. Думите му бяха прекъснати от аплодисменти, докато групата на ГЕРБ в Народното събрание напусна залата.

Радев обясни, че демонтажът на стария управленски режим ще отнеме време.

„Оставам отворен за диалог за всички тежки, непопулярни, но необходими за страната решения. Ще връщам дневния ред към дългосрочни хоризонти, като справяне с демографската криза, бедността, защитата на суверенитета на държавата. Основният приоритет трябва да е насочен към човека, той не трябва да бъде разглеждан единствено като работник. Към свободата и достойнството на личността“, посочи още Румен Радев.

Снимка: бгнес

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/1/22 10:59

    'Българите въстанаха......' В нашата родина живеят и създават националния брутен продукт освен етническите българи, турците,циганите, арменците, евреите,власи, гагаузи,общността на помаците идр. ВСИЧКИ СМЕ ЧЕДА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ.Б Ъ Л Г А Р С К И Г Р А Ж Д А Н И!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. еооодЕ :о)20/1/22 01:10

      В Америка, когато американците ВЪСТАНАТ... Там са каращък до девето коляно ве!Японци, Руснаци, Поляци, Мексиканци, Африканци ,Италианци, и така нататак...Те всичките са АМЕРИКАНЦИ! Според твоето мислене ,как да е озаглавена статията!?!?! Молекулите и атомите вастанаха :О)))))))

      Изтриване
  2. Анонимен19/1/22 11:31

    Радев Радев защо не си летя ами с глупост се занимаваш

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/1/22 11:39

    Да де ама Гербаджиите не напускат топлите си места в държавните служби и по всякакъв бойкотират дейността на новото правителство,а там където имат леки козметични промени назначените ръководители приближени на гербаджиите не правят нищо защото чакат март да падне правителството и да си запазят топлите кресла! В Кърджали няма никаква промяна, а има подмяна и така до...следващите изори! Никой не прави нищо???

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/1/22 12:14

    ma4kaite gospodin prezident ma4kaite korumpiranite politici

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/1/22 13:57

    А имотния ти бос Рашков какъв е? Как се е сдобил с толкова апартаменти и замъци с държавна заплата? Защо медиите мълчат? Ако не публикувате коментара ми значи и родопи е от кръга КАПИТАЛ на господина ви Прокопиев.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/1/22 14:43

    Браво,господин президент!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/1/22 14:46

    Много говорят но нито един гербер не е сменен в област Кърджали.Всички гербери продължават да работят и да си взимат заплатите си.Къде е промяната освен новото правителство?Стара песен на нов глас

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/1/22 14:49

    Честито г-н Президент!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/1/22 16:09

    БРАВО ГОСПОДИН РАДЕВ.БЪДЕТЕ УВЕРЕН ЧЕ МНОГО ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ВИ ПОДКРЕПЯТ НАПЪЛНО.ПРОТИВ ВАС СА КОРУМПИРАНИТЕ МАФИОТИ,ЧАСТТА ОТ СТАТУКВОТО ТЕХНИТЕ П.ЛИЗАЧИ И СЕМЕЙСТВА. ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ТЕ СА МНОГО ЗДРАВО ОКУПИРАНИ НА ПОСТОВЕТЕ СИ И ПОСТОЯННО ЩЕ ВИ ПРОВОКИРАТ,БАВЯТ,ВЪПРОСИ В ХЛУХИ ЛИНИИ,ОТКЛОНЯЬВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ПО ВСЯКАКЪЪВ ПОВОД САМО И САМО ДА СЕ ПОРАЗМИНЕ И ОТНОВО НА ВЛАСТ.ТОВА Е АБСУРД ТЪЙ КАТО ВЕЧЕНАРОДА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ С ОПАТИТЕ И НЯМА ДА ИМА ПОМЕН ОТ ТЯХ.МЕТЛА НО С ШИПОВЕ И С ЗАМАХ ДОКАТО НЕ СЕ ИЗРИТАТ НАПЪЛНО И ОСОБЕНО СРЕДНИЯ ЕШЕЛОН.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/1/22 16:11

    Радев кога ще разбере че не е президент само на българите, а на всички български граждани. Няма как такъв президент да е обединител!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/1/22 16:24

    А колко бяха щастливи Герб и Бико при послушкото президент Плевналиев.Но свърши царството на крадливото управление 12 години.Народът каза БАСТА.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/1/22 08:00

    Стига сте се залъгвали,че новите ще направят нещо.Те са пионки на други по висши ешелони.Няма да осъдят нито един висше стоящ политик, защото всички са от същия масонски кръг.Ще си говорят един към друг,даже уж ще се осъждат в съда и толкова.Народа ще им плати привилегиите и глезотиите им.Честито на печелившите

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен20/1/22 08:43

    До 11:39 че герб и дпс кво са виновни че кадрите им са си по службите и кадруват още. 13 месеца са прекалено ммного време за реформи нито правителствата на радев нито новото не ги бара. И накрая излъганите сме ние.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен20/1/22 10:39

    Честито г-н Радев! Такъв президент ни е нужен, умен, възпитан, имащ смелостта да казва истината! ГЕРБ ни доведоха до това положение, а сега се опитват да си измият ръцете, като клеветят правителството.Ако мислят за народа, ще се съобразят с неговото желание и няма да саботират работата на НС и постоянно да плюят Президента. Това тяхно поведение показва само едно: СТРАХ от правителството и Президента!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.