24rodopi.com/Темата+

Районният инспектор с наглото паркиране пред магазин „Кауфланд“ в Кърджали ще бъде глобен за нарушаването на Закона за движение по пътищата, но го грози и дисциплинарно наказание за неспазване на правилата на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР. Това научи 24rodopi.com от полицейски източници.

„Във връзка с публикации и снимков материал с твърдения, че полицейски служител е паркирал автомобила си на място, обозначено за хора с трайни увреждания, е разпоредена проверка за изясняване на фактите и обстоятелствата по случая“, съобщиха и от Областната дирекция на МВР.

Както вече писахме, снимката предизвика лавина от гневни коментари в групата "Кърджали днес" във Фейсбук. Читателското писмо, с което се настоява за санкциониране на водача, пък бе пратено на електронната поща на 24rodopi.com.

Автомобилът е на районен инспектор, известен в града край Арда като полицаят – рекордьор по издадени фишове и глоби. „Има периоди, в които той изпреварва дори цялата Пътна полиция в града по отчетени санкции“, казва служител на реда.

200 лева е глобата за „лице, което, без да има това право, паркира на място, определено за превозно средство, обслужващо хора с трайни увреждания, или за превозно средство, приспособено и управлявано от хора с трайни увреждания“.

6 са възможните видове дисциплинарни наказания за „неспазване на правилата на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР“, а именно: мъмрене;  писмено предупреждение; порицание; забрана за повишаване в длъжност за срок от една до три години; понижаване в длъжност за срок до една година; уволнение.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.