24rodopi.com/Политика

Първо се заговори, че Корнелия Нинова била категорична: Тези кадри на БСП, които са станали служебни областни управители, одобрени от екипа на президента Румен Радев, няма да останат при правителството на четворната коалиция.

После тъжното в „червените“ редици стана отчайващо за структурата на БСП в Кърджали: Нинова ще се бори за няколко области, но градът край Арда не е приоритет.

И така при квотното разпределяне на областите Кърджали се падна на „Продължаваме промяната“. А сред номинациите най-много точки за позицията „Областен управител“ спечели юристката Петя Саръева.

Възможно ли беше настоящият областен управител Даниел Делчев, едно от разпознаваемите лица на БСП в Кърджали през годините, и одобрявано от местните хора, да бъде „припознат“ от „Продължаваме промяната“ (ПП)? Да бъде „трансфериран“ от БСП в ПП?

Да, ако Корнелия Нинова бе демонстрирала познания в политическия шахмат – не говорим за БСП, където е гросмайстор, а за политиката като цяло и за познаването на политическия климат в смесените региони. Вероятно не го е сторила, защото от ПП бяха категорични – областният управител на Кърджали ще бъде наш, в никакъв случай да не е бил в друга партия.


Корнелия Нинова получи мощна подкрепа от кърджалийските социалисти да остане начело на партията. Тя обеща догодина БСП да постигне такъв резултат на местните избори, че да гръмне новината: Имаме нова политическа ситуация, партията на Нинова вече е №1 в България!

Трудна работа, но дори да стане, в Кърджали БСП ще финишира на 4-та или 5-а позиция.

Когато няма структури по населени места, пътят на една политическа сила към доброто представяне на местни избори минава през Областната администрация. Защото един областен управител не функционира в режим подписване на документи, организиране на скучни форуми, „броене на снежинки“ или „игра на котка и мишка“ с кметовете на общини.

Един областен управител не е "от заплата до заплата - скучен протокол".

Един областен управител е един бъдещ кмет. Зависи от него, разбира се. 

Преди доста години един младеж пристигна от София в Кърджали като назначен заместник областен управител... Да, разбира се, че се сетихте – Хасан Азис.

Колкото до Делчев, той има потенциал да класира БСП и ПП на балотаж на кметски избори в Кърджали. Нещо, което Нинова не видя. Или разчита на анализатори с капацитет „Не съм стъпвал в Кърджали, но и отдалеч ми е ясно“. Няма как да се обясни по друг начин последния „червен“ водач на листа в региона - Велизар Енчев. Изборът му бе все едно Волен Сидеров да вдигне митинг в квартал „Боровец“.

Ами Петя Михалевска!? Иди в Кърджали, иди в Смолян, върни се в Кърджали...

Столичните анализи в досието „Кърджали“ са остарели поне с три петилетки. Или пък просто областният град е изоставен, защото „вали, гърми, селата пак са за Сабри“(сменете името както ви харесва). 

Първото издава липса на хоризонт и далновидност, второто - пораженчество. И двете не са добри атестати.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/1/22 09:50

    БСП може да бъде спасена единствено и само от проф.д-р Черкезов!Той председател на Обл.и общински съвет и кандидат кмет на Кърджали!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/1/22 12:25

      Ами Делчев не ставали

      Изтриване
    2. Анонимен26/1/22 16:01

      Става и то много. Моите уважения към доктора, но е редно той да остане на поста си и да продължава да лекува хората. Това е неговото призвание, шапка му свалям, голям специалист е. На това зясто в момента най-подходящ е Делчев. Стига вече експерименти, ние не сме опитни мишки.

      Изтриване
  2. Анонимен26/1/22 10:15

    И ся кво ,пак на камък чукнахме

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/1/22 10:37

    Ами че то от много време е ясно че Кърджали е отцепен от България

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/1/22 10:47

    Права е Нинова всички областни управители и директори назначени от служебното правителство трябва да се махат .За времето през което са ръководили поверените им институции кви реформи са направени че да останат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/1/22 11:01

      Данно реформите,които днес кацащата и неграмотна калинка направи да ви удовлетворят.Да промяната продължава-но към по-лошо.

      Изтриване
    2. Анонимен26/1/22 19:19

      промяната свърши

      Изтриване
  5. Анонимен26/1/22 10:54

    Благодаря на Даниел Делчев,че макар и за кратко Област Кърджали имаше достаен областен управител.Пожелавам му успех и мъдра мисъл за да успее да реагира правилно,когато го потърсят да ги измъква от последствията на грешното решение ,което и БСП и ПП и Молко Багдасаров взеха.И да- всеки народ заслужава управниците си.Стоим,мълчим и търпеливо очакваме един знаещ,можещ и интелигентен човек да бъде сменен с пълна противоположност.На девойчето ,което сяда на този стол и пожелавам да слуша-затова я слагат .Кърджали ще има не областен управител,а послушко.Ще ми се чрез 24родопи да я попитам,как смята да тежи на стол на който е стоял Даниел Делчев.Когато човек се съгласява да поеме даден пост трябва да си даде точна и ясна преценка на качествата,които притежава,достатъчни ли са за да успее да тежи /естествено не само физически/ на този стол най-малко толкова колкото предшественика му.Всички знаем,че в случая това категорично не е така.И да - всеки народ заслужава управниците си.Докато има хора,които осъзнавайки,че нямат качества,но пък имат безгранично желание -и от своя страна и от страна на родителите си все ще е такова положението ни- политическа мъгла и не само..

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/1/22 11:09

    Защо не пускате всички коментари?Не е ли редно госпожата да знае какво мнението ни за нея?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/1/22 11:18

    Багдасаров и Нинова са много добър тандем за кмет и зам.кмет на Сапдере Костурино.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/1/22 11:21

    Страхотен анализ на ситуацията! Поздравления за автора! Дано, освен пишещи, да има повече четящи /разбиращи хора!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/1/22 12:05

    Работейки за Радев,те работиха за неговата партия ПП, не за БСП!Да се сърдят на попа на Бухово!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/1/22 12:15

    Браво! Много точно и вярно казано!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/1/22 12:34

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/1/22 13:23

    Момичето още не е започнало и вие я очернихте. Много знаете всички дали я бива или не. Можете само да плюете.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/1/22 16:07

      Никой не я е оплюл. Коментиращите изхождат от факта, че е твърде млада, няма нито житейски, нито професионален опит. Все пак това се явява сериозен пост, представител на управляващите в областта. Редно е да е някой с повече опит и като администратор, и като изживени години. Аз лично нямам нищо против Петя, но ми се иска все пак да е някой по-компетентен, тъй като наистина е много, много млада за този пост. Нека да започне работа в областната управа, да натрупа опит една-две години и тогава бих я подкрепил с две ръце.

      Изтриване
    2. Анонимен26/1/22 19:24

      Юлия ще върши работа, друг ще обира лаврите и ще излиза често в болнични.

      Изтриване
    3. Анонимен26/1/22 21:04

      Вярвате ли си? Тя от къде точно се е сдобила с административен опит?

      Изтриване
  13. Анонимен26/1/22 17:10

    Nay podhodyast Nazmito komunista nay verniyat na partiyata simvol e nazmi agata

    ОтговорИзтриване
  14. Галя М.27/1/22 10:53

    Ама как очаквате БСП, Нинова и кърджалийското им местно ръководство да оценят качествата на Даниел Делчев? Забравихте ли на кое място го бяха поставили в листата си за избора на общински съветници? Забравихте ли колко преференции получи Делчев, което вместо осъзнаване на Кючуков и компания доведе до скърцане на зъби? БСП и ДПС в Кърджали са братя-близнаци и в подреждане на листите си, и във вземане на решения, и в провеждане на политика, която винаги е в ущърб на гражданите. Така че никой да не се надява Даниел Делчев да бъде някакъв избор на БСП. Делчев е умен, успял, възпитан, интелигентен, визионер, а такива не са обичани в БСП. В БСП и в ДПС са ценени послушните за жалост на всички нас.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен28/1/22 07:27

    Ситуацията с Делчев доказва,че в България интелигентни кадри има,но те ни са угодни на политическите партии.Делчев доказа,че може да прави избори,може да води конструктивен и резултатен диалог с всички партии,ползва се с обществено доверие и подкрепа и затова си отива.БСП ,ПП Багдасаров и СИЕ много добре се втледайте в крачките на Делчев ,когато си тръгва от областна администрация,с тези крачки си отива и последната надежда вие да управлявате Кърджали, да печелите избори в Кърджали. От тази цялата ситуация губят жителите на област Кърджали. Делчев има успешен бизнес и вече още по-достойна репутация,отговорните за тази ситуация имат умението да вземат неправилни решения и са свикнали да губят избори...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.