24rodopi.com/Коментари

Днешният цитат напълно заслужено е от Фейсбук.

"Втори ден основна тема в bTV е шамар, който изял 13-годишен ученик от учител в Сливен. И му дръпнал и ухото. А момчето чак повръщало в тях от стрес и майка му се появи по всички телевизии.

Че нас навремето ни биеха на почивки - първо учителите я с шамари, я с показалки, я ни мереха с ключове. И като ни биеха учителите, после ни биеха и вкъщи, ако някъде нещо учителя е пропуснал случайно. И си уважавахме учителите по наш си начин, а и родителите ни ги уважаваха. И никой не пискаше.

Учителят беше институция, а сега е изтривалка за комплексирани родители и лигави деца.

Същите тези 13-годишни, които вече не са деца, и които ги гледаме през ден в клипове как унижават учителите, как се бият 10 срещу един или как 10 момчета бият момиче. Същите пият, пушат и всичко останало, но накрая повръщали от стрес заради дръпнато ухо... Обаче когато някое “дете” е от лошата страна, никой родител не излиза по телевизията и никой не му праща тв екипи вкъщи да му търси сметка как го е възпитал.

И те така де....Докато това нещо не се промени, нищо добро не ни чака, като народ".

Какво се е случило преди дърпането на ухото и повръщането?

News.bg пише „Учител в сливенско училище шамаросал и издърпал ухото на петокласник в час. Случаят е отпреди няколко дни, а жалба подала майката на момчето Станимира Господинова, съобщи БНТ. Жената твърди, че Давид е силно стресиран след случката, отказва да посещава дори онлайн часовете по математика, чувства се унижен и поискал да бъде преместен в друго училище“.

А преди това?

Dnes.bg: „Станимира Господинова, майка на пострадалото момче, твърди, че повод за агресията станало щракане с химикалка. "Без да направи забележка на детето ми, направо се е засилил и му е ударил силен шамар. След това е бутнал главата му назад и оттам го е издърпал от стола за двете уши. Казал е: Аз теб, моето момче, няма да те пусна до 6 клас", разказа майката“.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/1/22 09:06

    Не плачи, сине, мама ще ти купи сине диплома.
    80% от гимназистите не знаят кой е авторът на "Хаджи Димитър", 97% не са чели "Смешен плач" и не знаят що е това Парижка комуна. Но пък 87% знаят "Води ме в някоя квартална кръчма".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/1/22 13:48

      И тези после стават учители

      Изтриване
    2. Анонимен29/1/22 19:05

      И депутати и министри даже!

      Изтриване
  2. Анонимен29/1/22 09:14

    Ох на мама папунчето. Щракало с химикал. Ама не да дразни другите, а защото му станало скучно в час. Като не му дават да си играе с телефона, какво да прави милото. После професорът ни обижда, че 80 на сто сме били дебили. Това за дебилите се отнася за комшиите. Аз съм завършил Техническия в Габрово. Индженер съм.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/1/22 09:20

    Този сегашен 13 годишен, след време може да стане премиер или министър в милата ни Родина! Примери много! Особено днес - виж рошавите, изплезените, лъжещите, само влюбените и само забравили те се! Поне 140 от 240.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/1/22 09:36

    Насилието не е решение.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/1/22 14:13

    На времето като учехме в механотехникума в гр.Кърджали имаше един учител който ни замеряше с парчета от тебешир защото така се пишеше на дъската като не внимавахме или приказваме. Но пък като човек беше много добър и много си знаеше материала който преподаваше. От друга страна пък беше голям пич и за това много го обичахме и уважавахме. Всички от курса завършихме заедно. Много научихме от неговият специален предмет и след това знанията ги прилагахме в заводите където работихме. Понякога не преподаваше, а просто си приказвахме за това което ни предстоеше в бъдеще. Но аз се натъкнах на работник от магазин Темах който учеше според него за машинен инженер и когато му показах шублер който носех защото ми трябваше той като извън земен ме питаше какво е това и дали е произведен в България. Цяла лекция му изнесох след това за машиностроенето. Та такива бъдещи "капацитете"-инженери ще градят икономиката на България защото може би не е имало кой да ги научи на знания пък и не са били замервани с тебешири за да могат след това да се оплакват на родителите си.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/1/22 16:45

    Докато ученик = пари, така ще е. Дадоха власт на учениците и родителите и всичко отиде по дяволите. На времето учител да те шамароса то значи си бил в грешка. Наистина тогава нямахме мобилни телефони, лаптори и т.н. Но пък четяхме книги. Всяко лято- имахме списък с книгите които да четем.
    Колега Анонимен29/1/22 14:13, съгласен съм с теб! Те не знаят какво е и микрометър, не знаят какво е фаска, стъпка на резбата и какво означава това. А недай си боже да ги поставиш пред един струг С11 или фреза, какво ли ще стане?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/1/22 19:23

    14:13 Бай Станко , или ...???

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/1/22 19:35

    Kato ne iska da poseshtava uchilishte da hvane gorata,liglyovtzi......

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/1/22 19:49

    Боят като обучително-образователен инструмент е наследен от предците, първобитен, целящ да унижи и потъпка достойнството на индивида опълчил се срещу авторитета. Затова много лесно ще разпознаете битите деца. Те нямат добро самочувствие, аутсайдери.

    Да не ми хвалят т. нар. учители побойници. Жалки душички, нямащи педагогически способности, налагащи авторитет с тоягата. Знаем ги тези побойници, насиращи се от страх пред авторитети. Да са докосвали синовете и щерките на партийния апарат? Хм?

    Днес е същата мила картинка.

    Битите индивиди хвалят побойниците си, които са ги осакатили морално. „Много добър даскал беше... Мяташе тебешир, ама бе готин пич...“. Верно ли бе?!

    Резултатът от тоягата е налице. Днешните мишоци са продукт на вчерашните педагогически експерименти. Затова сте много ядосани на кмета, държавата, полицая, данъчния инспектор ама не можете да сте индивиди. Козирувате и в същото време мрънкате под носа, като се съберете в компания почвате да плюете и злословите... Тези неща как сте заучили? Аз дави кажа: С бой!

    Учителите са учители за да налагат ценностите на обществото. Затова учителите винаги са били инструмент на политическия елит. Някого да сте видяли учител да „пипа“ чедата на „елита“?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/1/22 16:28

      Ти на маймуна отрасла сред маймуни налагал ли си цености бе куха лейко ? Нали трябва да отбира от нещо че да налагаш някви порядки ! Елит шматка !

      Изтриване
    2. Анонимен30/1/22 18:46

      „Ти на маймуна отрасла сред маймуни налагал ли си цености бе куха лейко ?“

      Виждам, че на тебе са ти наложили!

      Изтриване
  10. Анонимен29/1/22 21:48

    Всичко идва от лигавите родители...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен30/1/22 14:41

    dobre, che toz bulgarski unak david ne e iadosal uchenolubivite lubeznite tarpelivite sauchenici s cameri...zer hem boi, hem video...hem v tik toka ;-)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.