24rodopi.com/Общество

Усмивките отново се връщат по лицата на одринските търговци, след като нашенци постепенно възстановяват трафика към прословутия „Улус пазар“ – хем за евтина стока, хем за евтин PCR тест.

„Изискването за ваксинационен сертификат и диагностичен PCR тест в рамките на 72 часа след завръщането в България, временно отдръпна хиляди от пътуване до Одрин с цел търговия. Но решението е намерено – българите отново пазаруват тук, правят си PCR на турска територия и се връщат в България с пълни багажници“, пишат местните медии.

Между 600 и 700 лири е тестът в България, докато в Одрин е само 170 турски лири, отбелязват медиите.

„Тестовете, които се правят в здравния център на „Капъкуле“ са надеждни, а резултатите излизат бързо, за около час и половина“, обяснява д-р Бюлент Хавза.

„В България е скъпо, около 80-90 лева излиза един тест, тук е за 20-22 лева. Налага се да почакаме малко повече, но предпочитам 2 часа търпение, отколкото да се дадат толкова много пари за една проба. Имам 4 ваксини, но България иска и PCR“, казва нашенецът Емин Тунджа.

Снимки: DHA

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/1/22 06:19

    na BUGARITE IM TRQBVAT PARI4KI

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/1/22 08:43

    Много тъпо хем си с три игли и пак прц тест,Откачена работа

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/1/22 19:43

    Грабят народа яко

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/1/22 20:24

    след осмата игла няма да има проблем

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/1/22 13:30

    Купувайте,безтуй в България само големите вериги имат оборот,който отива в чужбина...българите с голямо самочувствие и национализъм,големите патриоти ще живеят във фалирала държава,т.е. няма местен бизнес,няма а
    икономика,Ердоган ще намери решение та проблема,или пък Путин

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.