24rodopi.com/Кърджали/Темата+

Общинската наредба, регламентираща паркирането в т. нар. Синя зона на Кърджали, трябва да претърпи сериозни промени, смята координаторът на "Републиканци за България" Илия Илиев. Според него във вида, в който е документът сега, ощетява работещите в централната градска част.

"За да може жител на кварталите "Възрожденци", "Веселчане" или "Гледка" да отиде на работа в центъра, ще трябва да плати на общината около 200 лева месечно", пресметнал е Илия Илиев. Според него освен, че ще трябва да си плащат, за да работят, ще бъде необходимо да местят автомобилите си три пъти дневно, защото в наредбата е записано, че престоя в Синята зона може да продължи до 3 часа.

"За да се излезе от ситуацията община Кърджали ще трябва да въведе месечен абонамент за работещите в района на Синята зона, защото едва ли ще има работодател, който да отдели 600 лева годишно, за да може работникът му да паркира", твърди Илия Илиев. Според него най-разумното решение е изграждане на буферни паркинги.

"Общината трябва да изтегли банков заем, с който да изгради буферни паркинги, а изплащането на дълга да става с постъпленията от Синята зона", предлага координаторът на "Републиканци за България". Той допълва, че е необходимо още да бъдат възстановени градските автобусни линии, за да могат кърджалийци да разчитат и на обществения транспорт.

"В момента има стари градски автобуси, които могат да се ползват само в определен часови диапазон. Освен това превозните средства са малки и няма да са достатъчни, за да поемат нарасналия поток от пътуващи в резултат на ограниченията за паркиране. Време е общината да помисли за инвестиция в нови и екологични автобуси", смята Илия Илиев. Той прогнозира, че заради непълнотите на общинската наредба ще възникне проблем при живеещите в обхвата на Синята зона, защото паркингите в междублоковите пространства ще бъдат изпълнени с автомобили на приходящи.

"Паркоместата около блоковете и сега трудно поемат автомобилите на живеещите в тях. Да не говорим, че при много от новоизградените кооперации липсват места за паркиране", посочи Илия Илиев. Според него хаос ще има и в широкия център на Кърджали, където приходящите в центъра ще паркират, за да избегнат заплащането. Проблемът вероятно ще засегне дори паркингите на големите търговски вериги в района на автогарата.

Илия Илиев посочи, че от общинската наредба за паркиране не става ясно дали служителите в предприятието ще могат да контролират нерегламентираното паркиране в междублоковите пространства, както и в широкия център.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/2/22 16:07

    Илия, в центъра няма цехове и заводи, работещите из офиси могат и пеша да отидат, в три педи град живеем. Дертът ти е всъщност що да плащаш като ходиш до дюнера си, нъль тъй?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/2/22 16:52

    Почти всичко около пазара е синя зона ,само местата на нелегалните таксита не са синя зона

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/2/22 18:21

      Ще убият без това слабия пазар,Честито на печелившите .да живее кауфланд

      Изтриване
  3. Анонимен22/2/22 17:08

    Ще си патим много от синята зона

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/2/22 17:43

    За три педи град в Германия , Белгия , Хонландия , Франция и т. н. са осигурени три лакъта БЕЗПЛАТНИ парко места за хората . С кеф да си плащаш данъците ! Тук нямаме равни с европейски пари да си разваляме градската среда ! Обобщено Некадърници!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/2/22 20:03

      Ти пък щото си много кадърен нищо не ти се разбира от коментара, некадърник!

      Изтриване
  5. Анонимен22/2/22 17:54

    На кого му дреме за хората бе Илийка, важното е да има пари за крадене и работа за наши хора.Тази синя зона в малък град като нашия е пълна смехория и няма да има никакъв положителен ефект, и накрая ще се окаже че са изхарчени едни средства на вятъра.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/2/22 18:22

    За подаване на документи за синя зона изискват копие от личн карта и голям талон на колата. Свидетелство за съдимост още не. Служителчето не може да прави разлика между документ за самоличност за СПРАВКА и КОПИЕ на документ за самоличност. С тези лични данни дали няма да се заформи автомобилна мафия, разполагаща с всички необходими данни за колата от големият талон, за безаварийното открадване на кола??? И дали с данните от лична карта няма някой да се сдобие с кредит, който не знае че е теглил. Всичко което се изисква от новата дирекция дали има правно основание!? Ако не съм дал инфо за кубатурата на колата номера на шасито няма ли да мога да се абонирам за синя зона?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/2/22 20:05

      Искат документи за да се уверят, че живееш и ще паркираш в синя зона, както и талона на колата, за да знаят за коя кола плащаш. Или според теб врачка да назначат и тя да казва коя кола на кого и кой къде живее? Навсякъде се искат тези документи, където има синя зона. Като те е толкова страх, не си ги подавай, бе, аман от тъпаци в този град.

      Изтриване
  7. Анонимен22/2/22 18:53

    Точно така ще си патим от синята зона защото ни управляват малоумници

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/2/22 20:02

    Стига с вашите тъпотии, бе, баба ви все с кола е ходила на работа в центъра. Имате ли идея как работи синята зона в другите градове? За градски транспорт чували ли сте? Някой трябва ли да ви гарантира да паркирате на 2 метра от работното си място и то безплатно? Вие в паралелен свят ли живеете, бе?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/2/22 20:31

      Един бърз въпрос ти ма кърджалийския градски трнаспорт качвал ли си се ? Това си е меко казано екстремно преживяване за което отново на кой да благодари за оказвания чадър ?

      Изтриване
  9. Анонимен22/2/22 20:41

    До 20:02 "бе" можеш да наричаш баща си, но не и жителите на града! За градски транспорт сме чували, има нещо таково Кърджали. Но е ясно, че ти скоро време не си го ролзвал!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/2/22 20:52

    niama da patuvat s kolite si, a s elektricheski atrakcionni gondoli. v grada ste zabranim benzinovi, gazovi i dizelovi koli. iskame chist vazduh, samo elektricheski vozila ili bio energia. s kabinkov lift i lodki feriboti e nai-lesno.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/2/22 20:54

    ste osvobodim grada za peshohodcite. kolite izvan grada.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/2/22 20:55

    Сега трафика ще намалее

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/2/22 20:58

    voina na kolite v grada. samo marsiat vazduha i praviat grada grozen. nikakvi koli s vredni emissii po ulicite na danakoplatcite. v tasi kotlovina kato ima magla kato kapak nad grada vsichki izgoreli vredni gazove ot koli i komini otivat v drobovete na jivite hora i zastrashavat jivota i zdraveto ni.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен22/2/22 20:59

    mesten referendum ste napravim za zabrana na benzinovi i dizelovi motori v grada.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен22/2/22 21:03

    Абе стоите си на село там няма синя зона

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен22/2/22 21:05

    vsichki publichni obstinski parko mesta za parkirane da sa prozrachno plateni. obstinata ima nujda ot pari za socialni programi na slabite hora i za podobriavane na sredata i za razvitie na regionite. raven prozrachen po vreme i po cena platen dostap do vsiako publichno obstinsko parko miasto za vseki zdrav ili bolen chovek. vsichki grajdani sa s ravni prava. bez nikakvi privilegii. ili ste garmim nared kolite na privilegirovanite korumpirani vrazkari. ;)))

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен22/2/22 23:45

    Караницата е неуместна. Наистина, не малко хора работят в централната част. Наредбата, трябва да се коригира. Иначе, грабвайте палатките и пред общината. Управляващите не са свикнали да ги критикуват в Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен23/2/22 09:58

    А тия автобуси на така наречения градски транспорт в кавички са направо за боклука.
    Ало Общината предприемете някакви действия за този градски транспорт!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен23/2/22 15:33

    Кърджали ми е Пловдив с синията зона :Д

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.