Всяка последна сряда на месец февруари по света се отбелязва Световният ден срещу тормоза в училище. За поредна година в СУ ,,Йордан Йовков“ – Кърджали  беше истински празник на розовото. Всички ученици активно взеха участие в инициативата, подкрепяни от своите учители и издигнаха призиви „Не на тормоза, но не за ден!“, „Не на насилието!“.

Още в ранните часове на деня, ученици посрещаха съучениците си и учителите с изготвени малки розови фланелки с послания. Денят продължи с тържество  във фоайето на първия етаж. Директорът на училището, Недялка Кюпрюджиева, отправи своето послание: ,,Да кажем не на тормоза и насилието в училище, не само за днес – в ,,Деня на розовата фланелка“, а винаги!“,  приканвайки цялото общество да заклеймим, да осъдим всяка форма на насилието, като утвърждаваме толерантността, добронамереността и емпатията навсякъде!

Тя представи розовия дневник на училището, озаглавен - ,,Защо да кажем ,,Не“ на тормоза в училище“, в него цялата училищна общност може да изрази своето послание. Тържеството продължи с танцьорите, които изпълниха зумба. Въодушевени от танца, към тях се присъединиха всички ученици.

Сред предшестващите деня инициативи, които училището организира против тормоза, бе и срещата на всички трети класове с представители на ОСНВ-Кърджали, които дискутираха и проведоха интерактивни игри на тема ,,Фестивал на емоциите”.  

Часът на класа на всички класове от  I-XII клас бе посветен на тормоза в училище. Класните ръководители направиха презентация за формите и класификацията на тормоза, като акцентираха  върху действията  срещу тормоза и методи за решаване на конфликти и казуси. В подкрепа, учениците нарисуваха рисунки, написаха послания, изготвиха постери, които бяха поставени на таблото „Училище без тормоз“ и обработени в презентации и видеа, носещи послания „Не на тормоза!“, „Не на насилието!“.

24rodopi.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/2/22 14:17

    Доколкото разбрах, цял ден с това са се занимавали в училище. Даскалите пак са си писали "дъждовни". А денят на разплетения чорап няма ли да празнувате? Той е срещу миризливите крака! Аман от тъпизми краварски. Онези се трепят с автомати в училищата, оставете ги да си правят розовите простотии. Тук учете. Защото децата от випуск на випуск стават все по-неграмотни. Ама кой да участва във всякакви подобни проекти и тъпни.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/2/22 15:36

    Моля родителите да не се тревожат, че дацата им получават "качествено образование", защото заплатите на учиталите непрекъстнато се увеличават и образованието ще става още по качествено.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/2/22 22:19

    Не знам за родителите, но учителите трябва да се притесняват, защото скоро време ще им излезнат номерата на яве. Очакват уважение, но те самите не уважават децата, нито пък техните родители.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.