Дела срещу 43 карантинирани, 188 срещу шофьори

Пияните водачи са в пъти по-опасни от „вирусите“ в Кърджалийско. Или по-точно с 4,3 пъти повече.

188 са общо досъдебните производства за шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотици в региона само в рамките на миналата година. Случаите са увеличават спрямо предходната и намаляват спрямо 2018-та, съответно 142 и 215, сочи отчетът на Окръжната прокуратура в Кърджали, установи проверка на екипа ни.

Производствата пък за нарушена карантина са 43, срещу 123 за 2020-та.

„Видно от данните, както и през 2019 г., през 2020 г., и през настоящия отчетен период-2021, структуроопределящи са общоопасните престъпления (42%), следвани от престъпленията против собствеността (19%), престъпленията против личността (11%), документните престъпления (11%), против брака и семейството (4%), и против стопанството (4%)“, отчитат от прокуратурата.

Десетки бяха заведените дела срещу хора, които са нарушили карантината в региона. Обикновено те приключваха с условни присъди, пробация или глоба.

Мъж от региона пък спечели дело срещу Прокуратурата заради разследването срещу него на база поставяне под карантина, което е било погрешно. На два пъти било установено, че той нарушил домашната изолация.

На снимката: „Войната“ по пътищата в региона

24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.