24rodopi.com/Общество

Премиерът Кирил Петков разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, потвърдиха от пресцентъра на Министерски съвет.
Двустранната среща беше в Анталия, където се провежда второто издание на Международния дипломатически форум Акцентите в разговора: добросъседските отношения между България и Турция, както и желанието за по-активно сътрудничество в енергийния сектор, в сферата на икономиката, инфраструктурата и отбраната.
Кирил Петков и Реджеп Тайип Ердоган отбелязаха напредъка и добрата работа по време на двустранните срещи на министрите на транспорта и предприетото за облекчаване на трафика на ГКПП-тата.
Те обсъдиха възможностите за подобряване на транспортната свързаност и изграждането и подобряването на пътните връзки, включително между Пловдив и Истанбул.
Турският президент поздрави българския премиер за волята на правителството да пребори корупцията и да реформира съдебната система.
Двамата се съгласиха, че тези политики ще привлекат и повече инвеститори. Петков приветства Ердоган за лидерската му роля в дипломатическите разговори между Украйна и Русия.

„Имахме много конструктивна среща с президента Ердоган. Обсъдихме засилването на икономическото сътрудничество, като отбелязахме възможността да се увеличат инвестициите и търговията между България и Турция”, заяви Петков. По думите на българския премиер с нея се слага ново начало на отношенията между Турция и България.

Министър-председателят Кирил Петков заяви, че в разговора с турския президент Ердоган е обсъдена решимостта на двете страни за премахване на корупцията при преминаването на общата ни граница.

„Основен приоритет е нито един български, нито турски шофьор да не бъде обект на корупция и обект на застрашаване на спазването на правилата“, категоричен бе българският премиер.

Петков приветства Ердоган за лидерската му роля в дипломатическите разговори между Украйна и Русия.

По-рано премиерът Кирил Петков участва във втория ден на Световния дипломатически Форум. В рамките на панела лидерите обсъдиха темата за промяната. Премиерът подчерта, че условието да направиш промяна в обществото и в политиката е това да си независим.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/3/22 15:05

    Щели да свалят цената на олиото

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/3/22 15:58

    Ние сме прости, но Киро е по-Прост.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/3/22 16:00

    МоА ПреАтеЛ Тайпи ще стане и ТвоА преАтел Тайпи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/3/22 12:37

      Cилуетът на великата и могъща Турция се вижда на хоризонта.

      Изтриване
  4. Анонимен12/3/22 16:00

    Баце и Карадайъ късат ризи в момента

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/3/22 16:00

    Кирилееее,ти ли си независим???? Малееее,ще падна от смях!!!! Най- големия виц!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/3/22 16:01

    Г-н Бойко Борисов отдавна пребори всякакви корупции,
    а съдебната реформа отдавна беше опраскана.
    Който не вярва, да пита Гешев-Радост и Цацаров-двойна Радост.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/3/22 16:01

    В България до момента няма нито един осъден висш политик за корупция.
    Гласували сме за промяна, очакваме ефективни присъди не само за бушони.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/3/22 16:02

    Бай Реджеп се забавлява с Киро, който е неосведомен или некомпетентен по почти всички въпроси в икономиката ни! Националната тайна е ,че корупцията в контрола на турските логистични вериги е прословута - претоварени ТИР-ове, конрабанда и т.н.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/3/22 16:04

    Турция държи в затвора опозиционери, интелектуалци, журналисти, защо родните американски подлоги не квичат и не се възмущават? Защото нема инструкции за квичене от Херо Мустафа. "Ценностите" се активират с копче от американското посолство!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/3/22 16:06

    Брутално лицемерие- понеже в псевдо султаната изобщо няма никаква корупция....!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/3/22 16:27

    За ефтино олио . Кирее нали не забрави ?!!!🤣🤣🤣
    Ерджан ….

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/3/22 19:50

    Ще търсите Б. Борисов. Запомнете. Той поне лавираше м/у изтока и запада. Беше бай ГАНЬО. Този тъпото и това не го може. ЖАЛКА БЪЛГАРИЯ

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/3/22 00:31

    Я да млъкнете тия дни Ердоган прие 17 президенти и десетки министри от 75 страни в света,човека е световен лидер и браво на Петков че се е срещнал с Ердоган защото Турция може да ни даде и руски и азерски или ирански газ разбрахте ли неграмотни бивши управляващи

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/3/22 00:33

    Хиляди руски фирми бягат в Турция защо ли ,питам оплюващите премиера Петков многознайковци

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/3/22 10:27

    Да докараш и няколкостотин тона олио от Турция, да има някаква полза от посещението ти. Родната действителност виждаш ли я Кириле?

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/3/22 12:37

    Cилуетът на великата и могъща Турция се вижда на хоризонта.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен13/3/22 12:38

    Cилуетът на великата и могъща Турция се вижда на хоризонта.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен13/3/22 13:24

    За какво да търсим Бойко,за това,че унищожи държавността,корумпира администрациите и назначи неграмотни служители от които сега тегли народа.

    ОтговорИзтриване
  19. Само не разбрах защо зад Кириел Петков стои руското знаме, или снимката е манипулирана ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.