24rodopi.com/Коментари

В реч пред републиканските спонсори в Ню Орлиънс Доналд Тръмп е заявил, че САЩ трябва да постави китайския флаг на самолетите F-22 и да "бомбардират цялата Русия" в отплата за нахлуването й в Украйна.

През смях, пише Washington Post, бившият президент казал: "И тогава ще кажем: "Китай го направи, ние не го направихме, Китай го направи", те ще започна да се бият помежду си, а ние ще седнем отстрани и ще гледаме."

Според WP, Тръмп е нарекъл НАТО "хартиен тигър" и е заявил, че американската армия е спечелила "схватки" срещу руските войски, докато той беше президент. Най-интересното твърдение от всички обаче е, че той е бил категоричен, че е бил по-строг спрямо Владимир Путин от всеки друг американски лидер, пише Dnes Bg.

От началото на инвазията Тръмп е изправен пред сериозни критики, че е възхвалявал руския лидер. Когато Путин призна Донецк и Луганск за независими републики, бившият президент заяви, че руският лидер е гений. В последната си реч той обаче е заявил, че инвазията е била грешка.

Пред "около 250 от най-добрите дарители на Републиканската партия в елитния хотел Four Seasons", посочва изданието, Тръмп повторил изказванията на Републиканската партия срещу Джо Байдън, твърдейки, че Путин не би нахлул в Украйна, ако той самият бил все още на власт.

"Познавах Путин много добре", казал Тръмп. "Той не би го направил. Той никога не би го направил".

 

Френският президент Еманюел Макрон призова за уважение към Русия на среща с избирателите, цитира авторитетният "Фигаро" държавният глава.

„Наш дълг е да продължим да разговаряме с руския и беларуския народ“, както и „с техните лидери“ и „винаги да уважаваме Русия като държава“, каза Макрон.

Според френския глава диалогът с Москва е необходим за общата европейска сигурност.

„Невъзможно е да се изгради траен мир, ако Русия не участва в изграждането на мащабна архитектура за сигурност на нашия континент“, подчерта френският лидер.

 

Това казват значимите фигури на планетата, а кой у нас става за цитиране. Обърнете внимание на думите на Руслан Мъйнов, популярен наш актьор и певец, бесарабски българин, роден в Украйна:

"Тази война не е между Русия и Украйна, а между Америка и Русия. Това е част от глобалните войни, които предстоят. Моля се Господ да им даде разум, да смири тяхната горделивост, тяхното усещане за величие и превъзходство. Визирам всички световни елити, които са прогнили. Има страшно много болка, чиято цена ще плащат обикновените хора".

По думите му войната в Украйна е започнала през 2014 г. Родният му град е Измаил, Одеска област. "Усещането за война е отдавна. Във войната няма положителни герои, всичко е тежко, страшно и оплетено", коментира Руслан Мъйнов.

Снимка: pixabay.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.