Успешното развитие на онлайн бизнес изисква прилагане на маркетинг стратегии с доказани резултати. Сред най-добрите инструменти, които се използват от букмейкъри и казина, е афилиейт програмата. Нейната роля е да изгради дълготрайно партньорство между собственици на уебсайтове и хазартния оператор. Важно е да се отбележи, че Sesame.bg тепърва навлиза на пазара и на този етап не предлага партньорска програма. Източници, близки до бранда, обаче информират, че в скоро време ще бъде пусната подобна услуга, за да се увеличи броят на потребителите.

 Какво представляват афилиейт програмите

Концепцията на афилиейт програмите е елементарна – партньорите са задължени да привличат нови клиенти, за което получават комисионна от хазартния бранд. Колкото повече играчи доведат в сайта, толкова по-голям процент ще получат.

В партньорските мрежи могат да участват влогъри, уебмастъри, медии, собственици на спортни блогове. В зависимост от генерирания трафик и зрители, се определя дали партньорът ще бъде одобрен.

Ако отговаря на упоменатите условия, получава достъп до страница с промо материали. Сред тях попадат цветни и анимирани банери, бонус кодове и специални линкове, които могат да се вградят в уебсайтовете.

След като посетител на партньорския сайт кликне върху бутон или линк и се регистрира в хазартната платформа, се превръща в реферал.

 Как се определя печалбата от партньорските мрежи

Задачата на афилиатите е да трупат по-голям трафик и непрестанно да привличат нови реферали. Техните усилия са възнаградени с фиксиран процент от плащанията на доведените посетители. Докато при някои афилиейт мрежи се предоставя еднократна комисионна, букмейкърите и казината плащат за цялото време, което клиентът прекара в сайта.

Да приемем, че уебмастър е донесъл 30 потребители на онлайн казино. Неговата печалба се равнява на процент (30-50%) от нетните загуби на тези залагащи. В началото на всеки месец хазартният оператор плаща спечелената сума на партньора, ако последният е натрупал положителен профит.

 Кога Sesame.bg ще предложи афилиейт програма

Интересно изглежда решението на Сезам да стартира нова платформа при тази конкуренция, без да предложи партньорска мрежа. Това води до повече разходи на компанията за реклама – в социални мрежи, ТВ и Google – и поддържане на огромен отдел от маркетинг специалисти.

Най-вероятно Сезам искаше да опипа почвата и да се запознае отблизо със състоянието на хазартната индустрия в България. След като научи колко е сериозна конкуренцията и какви са шансовете за преборването ѝ, компанията започна да работи върху изграждане на афилиейт мрежа.

Към днешна дата няма информация кога ще стартира услугата, но най-логично е да се случи през първата половина на 2022-ра година. Първо, ще се приемат доказани партньори, които имат сайтове с голям трафик, а след това всички кандидати, които тепърва прохождат в сферата.

Няма да спекулираме с процент на комисионните и условия за плащане, но Sesame ще се опита да улесни партньорите си. В България успешно се подвизават няколко подобни мрежи, които си изградиха положителна репутация и трудно ще бъдат изместени от позициите си.

24rodopi.com/Спорт

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.