24rodopi.com/Политика

 9 съветници от ГЕРБ, Мехмед Ходжа от „ДОСТ“ и Раиф Мустафа от ДПС не се включиха в „Обучение`2022“ на Общински съвет-Кърджали.

Както вече 24rodopi.com писа, общинските съветници на Кърджали проведоха традиционния си годишен семинар, като този път изборът им бе Комплексът за винен и СПА туризъм „Старосел“.

9-членната група на ГЕРБ в Общинския съвет е отказала да пътува до едноименното курортно селище в община Хисар.

В двудневното обучение, освен представителите на ДПС, БСП, „Демократична България“, се включили и двамата бивши съветници от ГЕРБ Огнян Иванов и Веселин Желязков, които напуснаха партията си през април м. г.

Първоначално от групата на ГЕРБ в разпоредителния орган обявили, че имат неотложни ангажименти през уикенда – участие в Националното събрание на партията, на което Бойко Борисов бе преизбран за лидер.  Ръководството на Общинския съвет предложило семинарът да бъде отложен с ден, за да може целият състав да пътува за Старосел, но ръководената от Гроздан Колев група решила да не присъства. В Старосел не са пристигнали и Мехмед Ходжа от партия „ДОСТ“ и бившият председател на Общинския съвет Раиф Мустафа.

„Без съмнение обученията и семинарите от този род са полезни. Като Общински съвет имаме трески за дялане и подобен род събирания действат оздравително. Конкретно в Старосел се получи нещо като тиймбилдинг. След като на последните две-три сесии, които се провеждаха виртуално, нивото падна доста, а някои колеги се обиждаха като на пазарска кавга, вярвам, че ще се усети коренна промяна. Следващото заседание ще бъде присъствено и това ще се види от всички“, коментира пред 24rodopi.com общински съветник от ДПС.

На въпрос само теми, относими към дейността на разпоредителния орган ли са обсъждани или от по-широк диапазон, включително и моментната обществена и политическа обстановка, а и местните избори догодина, той добави: „В такъв формат, особено във веселата част или разговорите на групички, темите са неограничени. В крайна сметка сме се събрали управляващи в региона и опозиционни съветници, на следващо място - представители на управляващата коалиция и опозиционери в национален план, после са хард партийните активисти и по-умерените, а в случая дори имаше и един „замразен“. Особено във втория ден имаше много интересни разговори - и общи, и такива в по-камерни състави. На мен специално ми направи впечатление, че някои от колегите в ДПС са загрижени не кой ще бъде в съветническата листа догодина, а как да подобрим резултата в Кърджали. Знаете, че на трите парламентарни вота през 2021 година селата в община Кърджали бяха отличници, но в града резултатите говорят лошо за местните активи. През юли „Има такъв народ“ станаха първа сила в града, най-вече заради слабото ни представяне в квартал „Възрожденци“. Затова колегите споделят, че промяната в ДПС трябва да започне от „Възрожденци“. Там ни е болката, язвата. Там активът ни е зле“.

На снимка: Един от пауните на комплекс „Старосел“

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/3/22 14:29

    Ашколсум на съветниците от БСП

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/3/22 15:24

    Запълнете хасановките по асфалта и тротоарите! Тогава резултата ще бъде друг.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/3/22 15:41

    Едните ще останат прости а другите сити.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/3/22 04:14

      Паунът е такъв — разпери ли пера,
      от себе си е сам изпълнен със възхита;
      и царедворецът от всяка кралска свита
      навсякъде е роб на същата игра.
      Тържествен и надут като паун в гора,
      в двореца крачи все с усмивка дяволита,
      но не поглежда где пристъпва и залита,
      ако се промени съдбата му добра.
      Не само по това прилича на пауна —
      и той е с дрезгав глас, като от лоша струна,
      и той на добрина отвърнал би със зло,
      и той е горд, ревнив, чувствителен към хрема…
      Но нещо ги дели: паунът важност взема
      от собствени пера, а той — от облекло.

      Изтриване
  4. Анонимен16/3/22 15:58

    Редакцията вие сте като руснаците, не търпите никакъв критика. Аз каня кмета и администрацията в Горна Гледка на семинар да видят резултата от труда си !!@!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/3/22 17:27

    Чудесно. Следващия път идете и във Венеция.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/3/22 18:16

    Първо се погрижете за инфраструктурата на града и за осветлението Старосел няма да избяга😆😆😆

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/3/22 09:21

    Раиф Мустафа в Кърджали, защото за него частния магазин, парцели, строителство и други далавери вече са открит приоритет пред обществените дела

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.