24rodopi.com/Общество

Хората в Родопите са с огромни сърца. В природата им е. Те разбират смисъла на живота без да изпадат в някакви дефиниции. Битието така ги е научило. Знаят какво е имане, знаят и какво е нямане. Знаят и кога да протегнат ръка, за да помогнат.

И е много грозно, когато получат насреща това…


Семейството с трите деца, което стигна от Шумен до Родопите без да срещне милосърдие, и едва в Бял извор получи дом, храна, топлина и пари, се изнесло тихомълком от ардинското село, оставяйки след себе  си… огромна доза неблагодарност.

На тръгване Изет и Теменужка са потрошили къщата, в която гурбетчия ги подслони. Дрехи, храни, стотици левове бяха предоставени от хората в региона за бедстващото 5-членно семейство.

Остана горчивината.

Собственикът на имота е в Германия. Но ще сезира прокуратурата за стореното с дома му.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.