24rodopi.com/Кърджали

Кърджалийското дружество “Пазар на производителите” е регистрирано на 22 март 2004 година. Тържището, изградено върху 23 дка общинска земя, бе открито в края на октомври 2007 година, лентата прерязаха лидерът на ДПС Ахмед Доган, кметът инж. Хасан Азис и заместникът му Нурджан Юсеин.

„Мнозина твърдяха, че Кърджали не заслужава толкова голяма инвестиция. Не съм съгласен с тях, каза Хасан Азис. Градът ни имаше нужда от този пазар, който е един от най-хубавите в Европа. Ходих многократно при министрите ни, дори стигнах до Брюксел, за да се случи този проект“, отбеляза тогава кметът на Кърджали.

Несъмнено новият пазар беше добра новина за Кърджали, на мястото на старите бараки се извиси модерна конструкция. Години наред Пазарът на Кърджали приличаше на европейски просторен пазар. Лошото управление на тържището го превърна в зона на поднавесна блъсканица, недостиг на площи, мръсотия, мирис на корупция,… на пространство, което отдавна се отдалечи от Европа.

Добрата идея „Кърджали да се гордее с пазара си“ бе опетнена от тъмни фигури, които разпродаваха всяка педя от тържището, за да погасяват борчове и да „уреждат своите бюджети“.

Днес, толкова много години от началото, задълженията още не са погасени, при положение, че вече няма какво да се продаде – било явно, било тайно, било с далавераджийски уклон. Последните обособени 9 малки търговски обекта бяха продадени преди 3 месеца.

Вече няма нищо за продан, няма далавера, време е да отчетем, че най-сетне е време за погасяване на дълга. Всъщност, колко милиона глътна Пазарът на производителите в Кърджали!?

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/4/22 10:47

    Последните продадени бяха купени от дясната ръка на Енженера в кърджали. Познайте кой?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/4/22 11:46

      Не е Ендженера, а Агента на Държавна сигурност. За слушата от пазара няма смисъл да се говори, нито от нещо разбира, нито нещо от него зависи. Лапа комисионните барабар с шефа и толкова.

      Изтриване
  2. Анонимен20/4/22 11:58

    Проверете как търга за продажба на УФОто беше провалян няколко пъти за да купи синът на бившия кмет Расим Муса заведението на символична цена, барабар с още 300 кв земя. Познайте какво ще строи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/4/22 17:19

      Провктът даже вече е изготвен от Димчев. Ще се пренахнат и обществените тоалетни, за да изгради синът магазин Истанбул-2

      Изтриване
  3. Анонимен20/4/22 17:13

    Към 20 души персонал, всички обекти продадени, постъпленията от наеми драстично намаляват, но заплатите драстично се увеличават, кредитите стоят непогасени- милионче към банката, милионче към общината. Уж строят за милиони, а продават на загуба. Тъмна депесарска сага без край.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/4/22 00:52

    Шефа на пазара продава пътя до Джамията него интересува че по този път возят погребения.Понеже е взел 25000 хил.рушвет....Ще дава къде ше върви...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/4/22 10:02

    и кво излиза сея през всичките години съм гласувал за корумпета и далаверажии, а хората пари направили а ний май спасяваме байрака на потъналия кораб

    ОтговорИзтриване
  6. Не съм запозната с корупцията на пазара и затова не мога да я коментирам, но съм разочарована от лошата хигиена и надменното и безотговорно поведение на служителки на Helal Kasap, които застрашават здравето и живота на клиентите, продавайки им некачествена стока. До кога ще търпим това безобразие и къде да си потърсим правата като потребители?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.