24rodopi.com/Политика

Водачът на листата на ПП в Кърджали на последните избори-Димитър Илиев, е назначен на длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Заповедта е на премиера Кирил Петков.

Илиев има магистърска степен по автомобилен и мотоциклетен спорт в НСА „Васил Левски“ – София, като придобива научна степен доктор и научна степен доцент в същата област. Дълги години Димитър Илиев работи като преподавател в спортната академия. Той е председател и основател на Асоциацията на действащите автомобилни състезатели. Многократно е бил Рали шампион на България. Има няколко престижни класирания на европейски и световни шампионати по рали.

Повече от 14 години работи в сферата на безопасността на движението. Основател на Академия за безопасно шофиране, в която всяка година курсисти преминават теоретично и практично обучение за повишаване на тяхната квалификация и умения. Заемал е редица обществени позиции и инициативи за повишаване на информираността на хората по проблемите на пътната безопасност и превенция на инцидентите на пътя.

Димитър Илиев ще настоява за спешни ремонти на най-опасните черни точки в България. "Това са местата с аквапланингите. Другото, което много искам да се случи у нас, е всички да започнем да носим колани на задните седалки. Дълги години в България не се ползваха колани на предните седалки, в един момент се каза, че това става приоритет и ще се следи за него. Започваме засилен контрол за предпазни колани, обезопасителни столчета. Започваме контрол за мобилните телефони, които са се превърнали в пандемия", заяви Илиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Съветникът на премиера подчерта, че телефоните са опасни най-вече за пешеходците.

"Не искам да говоря за контрол като нещо, с което да плашим хората, защото ако ние си спазваме правилата и законите - е нещо хубаво. Контролът е опасен за арогантните шофьори, които с действията си застрашават другите, които спазват законите. Много е важно човек да не си преписва суперсили, които не притежава", категоричен е Димитър Илиев.

Рали шампионът заяви, че ще се направи ревизия, както и осъвременяване на учебната методика от най-ранната детска възраст до учебните центрове, където ставаме шофьори.

"Това, което произвеждаме като шофьори, не са достатъчно подготвени. В България има едно усещане да си "уредя" шофьорската книжка, а не да се науча. Това, което трябва да направим, е хората да искат да се научат, да осъзнаят отговорността, защото говорим за човешки животи. Не са важни глобите, а възпитателният ефект", поясни той. И припомни, че в България имаме изключително остарял автопарк. Илиев коментира предложението на МВР да се намали скоростта по магистралите.

"10 км/ч не е толкова голяма скорост, но на фона на разликата между 130 и 140 км/ч - огромна разлика. Тази разлика ще допринесе и за по-малко замърсяване, по-малък разход на горива. Имам приятел, който дойде от Франция, първите месеци караше по правилата, след 6 месеца каза, че са го хванали със 160 км/ч на Околовръстното", сподели Димитър Илиев.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/4/22 17:57

    Пълно е с милиционери и камери, НО защо пътят не е безопасен?!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/4/22 17:58

    Видя се, че пътят не е безопасен след като караме денонощно с къси светлини като идиоти.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/4/22 18:39

    Намериха ли си момчетата от ХарварТ истински кърджалийски членове или ще си събрират чрез роднини, познати и съученици от езиковата? И местни избори идват все пак.

    ОтговорИзтриване
  4. асфалт паша20/4/22 18:42

    Браво той заслужава

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/4/22 08:20

    Все още е ЧОК СИКИМДЕ! Знам, че няма да го публикуваш, запази го за себе си! Приятен четвъртък.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/4/22 11:31

    Околовръстен път в Кърджали!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.