24rodopi.com/Общество

Делегация от медици от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” осъществи ползотворна визита в градовете Одрин и Текирдаг по покана на Тракийския университет в Одрин.

Това се случи със съдействието на Община Кърджали и лично на кмета д-р инж. Хасан Азис. 

Проф. д-р Тодор Черкезов - изпълнителен директор, д-р Семра Изетова - ендокринолог, д-р Ерсин Янгън - кардиолог, Сейнур Мюмюн - главна медицинска сестра и  Байрям Юсеин -  представител на Община Кърджали, бяха любезно  и топло посрещнати в Ректората на университета от  домакините проф. д-р МуратТюркйълмаз - заместник ректор, и Ахмет Сезгин-главен секретар на университета.

Програмата, която домакини бяха организирали, включваше посещение на Университетска болница към Тракийски университет Одрин, в държавната болница в Текирдаг и във фармацевтичната фирма POLIFARMA.

„Посетихме няколко отделения в университетската болница в Одрин и останахме силно впечатлени от любезното и мило отношение навсякъде, въпреки натовареността на медицинските специалисти  и многобройния поток от пациенти. Видяхме перфектно организиран триаж в Спешното отделение, насочващ потока от пациенти безпогрешно, с цел бързо и профилирано обслужване според спешността на пациента. Почувствахме добрата организация и колаборация между Университет и Болница. Постигнали са невероятен синхрон между теорията и практиката, които много естествено и непринудено вървят ръка за ръка с обща цел и посока на развитие”, разказаха медиците след завръщането си от Турция.


Особено впечатлени останали те и от болницата в Текирдаг. „Нова, високотехнологична, модерна болница, построена и оборудвана с държавни средства - ,,Болницата на бъдещето- така може да се опише с две думи, a в действителност трябва да се види и почувства атмосферата на това лечебно заведение. Домакините бяха изключително любезни, посрещнаха ни като дългоочаквани и специални гости. Усетихме професионализъм, облечен в перфекционизъм до последния детайл във всички нива - от мениджмънта, през медицинското обслужване и здравните грижи до безупречната болнична среда. Здравният директор на областта Текирдаг, д-р Али Дженгиз Калкан, ни посвети в тайната на това съвършенство с много впечатляваща сентенция: „Без измерване, няма контрол, без контрол няма управление!”. В тази болница определено имаше и трите неща - във всеки един момент директорът виждаше  на монитора в кабинета си показатели, които се следят и контролират ежеминутно в реално време”, разказаха медиците. 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Дали и в Турция болниците са ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/4/22 14:09

    Кърджалийските медици някои разбира се първо трябва да се научат на отношение към пациента . Някои от тях е нужно да отварят големите книги по често . Само с диплома в ръката не става .Що се отнася до кадърните лекари с цялото ми уважение и респект към работата им .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.